Sertés pörkölt karajból?
Karajból inkább Paprikás tejfölös szeletet szoktam főzni, mert így elkészítve finom puha a hús.
Paprikás tejfölös szelet hozzávalók:
1 kg sertéshús, karaj,
2 dkg só,
15 dkg zsír,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
1 merőkanálnyi lecsó
2 dl tejföl,
5 dkg liszt
Paprikás tejfölös szelet készítése :
A hússzeleteket kiveregetjük, megsózzuk, és lisztbe mártva forró zsírban hirtelen kisütjük, és egy tálra rakjuk.
A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, egy kevés forró vízzel fölengedjük, a szeleteket visszarakjuk, és kis lángon, rázogatással, puhára pároljuk.
Amikor félpuha, hozzáadjuk a lecsót, és tovább pároljuk, amíg megpuhul.
Ekkor ráöntjük a tejfölt, átforraljuk és tálaljuk (nyáron friss zöldpaprikát és paradicsomot használunk).
Nem lesz jó pörkölt belőle, de meglehet főzni.
Már láttam csirkemellből is pörköltet, azt is olajjal!!!
😱😭😵
Nagyon rossz volt, mint a száraz fadarab.
Tk. már megválaszolták. Íme egy „kotta” arra vonatkozóan, melyek a sertés bontási részei, s hogy melyik rész mire jó:
Igen, lehet karajból pörköltet készíteni, és isteni finom!
Én sertéshúsból KIZÁRÓLAG a karajt eszem meg, és ebből készül a pörkölt, a brassói "aprópecsenye" is, és a csikós tokány is, és mind tökéletes.
Aki azt írja, hogy ez száraz, az nem tud főzni! Egyáltalán nem száraz és nem is cuppog-tocsog a trutyiban.
És a csirkemell pörkölt is isteni finom, egyáltalán nem "száraz fadarab", akinek így sikerül, az sem tud főzni.
MELLesleg [:O)] a csirkéből is KIZÁRÓLAG a mell filét eszem meg, és ebből készítem az édes-savanyú mártást is.
És egy kis hab a tortára, a szintén kedvenc bolognai mártás is darált karajból készül, és tuti, nem rágós, nem száraz, pont olyan, hogy simán dobnának érte egy Michelin-csillagot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!