Ront-e a készítendő marhalábszár pörkölt finomságán, (árt-e a húsnak), ha fagyasztott állapotából mikró -kiolvasztó programmal olvasztom ki (kb.4 kg)? Ffi60
Ronthat, igen, (de akár jó is lehet, mikrótól is függ)
mert elkezdi megfőzni a felületét, és mire az egész kiolvadna, addigra nem csak megfőzi a felületét, de szarrá is szikkasztja.
De ez a mikrohullámok elosztásától, a forgástól, az erejétől, sok mindentől függ.
Hát dobd be, kezd el olvasztani. 10 percenként állítsd le, forgasd meg, (nyilván nem abba az irányban, ahogy a mikró amúgy is forgatná, hanem össze vissza) aztán menet közben meglátod.
Ha esetleg annyira megolvad közepéig, hogy 2-é vagy 4-be el tudd vágni, akkor vágd el, hogy minél kisebb tömbökbe legyen.
Mivel a mikrohullám az csak a felületét éri a húsnak. Az nem járja át a húst, olyan nem létezik.
És minél nagyobb a felület, annál egyenletesebben olvad.
Vagy ha olyan vastagságban megolvad a felülete, hogy "kocka vastagságú" szeleteket tudsz levágni róla, akkor ahogy olvad, úgy vágd le ezeket a felületéről.
Köszi!! - És, ha jeges kockákban teszem a hagymára? (fel van kockázva, úgy tettem a fagyasztóba)
Még tegnap este áttettem a fagyasztóból a sima hűtőbe, és onnan elfelejtettem kivenni - nem olvadt ki. Most viszont főznöm kellene, hogy estére kész legyen...
AHogy az elözöek írták, iven nagy valószínüséggel ront a minöségen.
Amit tenni tudsz, hogy a fagyasztott húst beteszed dupla, lezárt müanyag zacskóba és meleg (NEM forró, hanem kézmeleg) vízbe teszed, idönként a vizet cseréled, amíg felolvad. Így garantáltan nem lesz baja a húsnak, csak valamennyi idöbe telik.
Ha annyira megolvadt, hogy fel tudod darabolni, akkor szeletekben folytasd a kiolvasztást, arra viszont figyelni kell, hogy a hús ne érintkezzen a vízzel, mert akkor kimosódik belöle az íze is.
Bocs, most nézem, hogy kockákban van lefagyasztva! Akkor a zacskóban néha próbáld meg átgyúrni, úgy egyenletesebben olvad, a vizet meg tényleg cserélgesd, kb fél óra alatt fel kellene olvadnia.
Jegesen ne kezdd el pörkölni, mert csak kiengedi a levét, nem sül, hanem fözödik és emellett még íztelen(ebb) is lesz, mint kellene.
Bocs, csak most kerültem ide újra:
alapesetben a legnagyobb fokozaton pirítom a hagymát, meg a húst is, utána meg a közepesnél valamivel kisebb fokozaton párolom.
Nálam 9 a legmagasabb, ezen pirítom, és 2-3 közt párolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!