Szokásos kérdés: mit főzzek ma? Valami húsételt szeretnék karajból, annyit, hogy holnapra is legyen. Valami egytálétel? (Pörkölt most volt. :-) )
Paradicsomod van otthon? Mert akkor csinálhatnál bácskai gyuvecset. Kell hozzá 50 dkg karaj, 20 dkg rizs, 1 kg burgonya, 1 kg paradicsom, 50 paprika, 4 ek. olaj, só, bors.
Elkészítése nagyon egyszerű: vékonyan felszeleteljük a húst és megsózva, borsozva olajon hirtelen átsütjük. Külön-külön a hús visszamaradt zsírján megpároljuk egy kevés sóval a rizst meg a kicsumázott, szeletelt paprikát, paradicsomot. A burgonyát felszeletelve tűzálló tálba tesszük, rá a hús, majd a rizs és sütőben fólia alatt készre sütjük.
Esetleg egy indonéz étel?
Bangale
½ kg sertéskaraj, 1 kis hagyma, kevés borecet, olaj, fokhagyma, 1 kk. reszelt gyömbér, 1 kk. szegfűbors, 1 kk. fahéj, 1 ek. chili, rizs.
Olajon megpároljuk a hagymát, fokhagymát, majd a csíkokra vágott húst, rászórjuk a gyömbért, szegfűborsot, fahéjat, chilit, kevés vizet, majd puhára pároljuk 5-10 perc alatt, majd a rizsre öntjük.
Eszembe jutott még valami:
Rakott tál
8 vékony szelet karaj, 2 sárgarépa, 1 karalábé, 20 dkg burgonya, 30 dkg karfiol, 30 dkg zöldborsó, 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, só, bors, késhegynyi bazsalikom, 1 csokor petrezselyemlevél, 1 kk. mustár.
Borsozva, mustározva, lisztben forgatva megsütjük a karajt, kevés vízzel puhára pároljuk, levéből kivesszük. A zsiradékot kettéosztjuk, egyik felében sóval, borssal pároljuk a kis kockákra vágott zöldséget, másik felében petrezselyemmel ízesített borsót. Sós vízben megfőzzük a karfiolt, majd a burgonyát. Kikenünk egy tálat, aljára burgonyát, sót és a hús felét tesszük. Erre zöldség, borsó, hús, karfiol kerül és tejföl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!