Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szokásos kérdés: mit főzzek...

Szokásos kérdés: mit főzzek ma? Valami húsételt szeretnék karajból, annyit, hogy holnapra is legyen. Valami egytálétel? (Pörkölt most volt. :-) )

Figyelt kérdés
2010. nov. 4. 13:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ma írtam valakinek, hogy készítsen bakonyi sertés szeletet és meg is kívántam, szóval már kész. :)
2010. nov. 4. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Én gyrost csináltam tegnap 1 kiló húsból kettőnkre, még maradt mára is:)
2010. nov. 4. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen, olvastam is, lehet az lesz.:-) Hozzá egy kis krumplipüré vagy sült krumpli, savanyú. Nyammmm. Azért még várok tippeket.:-)
2010. nov. 4. 13:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Jaj, nem jó a gombás, tegnap azt ebédelt a férjem. Gyros is finom, csinálok is gyakran.
2010. nov. 4. 13:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Karajszeleteket sózd-borsozd, szórd meg köménymaggal, ha van, kiolajozott tepsibe rakd le. Rá hagymakarika, jó bőven. Rá hasábra szeletelt krumpli, én vegetával szoktam összekeverni, utána teszem a húsra. Ha van otthon szalonna, megszórom kis kockákra vágott szalonnával, ha nincs, nem baj. Az egészre rálocsolok egy pohár tejfölt, pár kanál olajjal meglocsolom az egészet és fólia alatt addig sütöm, míg minden megpuhul (általában a hús előbb elkészül, de ez nem baj). Közben locsolgatom a levével. Kovászos vagy csemegeubival nagyon finom.
2010. nov. 4. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Paradicsomod van otthon? Mert akkor csinálhatnál bácskai gyuvecset. Kell hozzá 50 dkg karaj, 20 dkg rizs, 1 kg burgonya, 1 kg paradicsom, 50 paprika, 4 ek. olaj, só, bors.

Elkészítése nagyon egyszerű: vékonyan felszeleteljük a húst és megsózva, borsozva olajon hirtelen átsütjük. Külön-külön a hús visszamaradt zsírján megpároljuk egy kevés sóval a rizst meg a kicsumázott, szeletelt paprikát, paradicsomot. A burgonyát felszeletelve tűzálló tálba tesszük, rá a hús, majd a rizs és sütőben fólia alatt készre sütjük.

2010. nov. 4. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Hű, köszönöm a tippeket. Azt hiszem, pár napra előre megvan az étrend, sorra csinálom őket. :-)
2010. nov. 4. 13:27
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg egy indonéz étel?

Bangale


½ kg sertéskaraj, 1 kis hagyma, kevés borecet, olaj, fokhagyma, 1 kk. reszelt gyömbér, 1 kk. szegfűbors, 1 kk. fahéj, 1 ek. chili, rizs.

Olajon megpároljuk a hagymát, fokhagymát, majd a csíkokra vágott húst, rászórjuk a gyömbért, szegfűborsot, fahéjat, chilit, kevés vizet, majd puhára pároljuk 5-10 perc alatt, majd a rizsre öntjük.

2010. nov. 4. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Eszembe jutott még valami:

Rakott tál


8 vékony szelet karaj, 2 sárgarépa, 1 karalábé, 20 dkg burgonya, 30 dkg karfiol, 30 dkg zöldborsó, 10 dkg vaj, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, só, bors, késhegynyi bazsalikom, 1 csokor petrezselyemlevél, 1 kk. mustár.

Borsozva, mustározva, lisztben forgatva megsütjük a karajt, kevés vízzel puhára pároljuk, levéből kivesszük. A zsiradékot kettéosztjuk, egyik felében sóval, borssal pároljuk a kis kockákra vágott zöldséget, másik felében petrezselyemmel ízesített borsót. Sós vízben megfőzzük a karfiolt, majd a burgonyát. Kikenünk egy tálat, aljára burgonyát, sót és a hús felét tesszük. Erre zöldség, borsó, hús, karfiol kerül és tejföl.

2010. nov. 4. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Dubarry-módra? : a karajszeleteket olajozott/zsírozott tepsibe fekteted, sózod, borsozod. Kisebb rózsákra szedett karfiollal jól beborítod (én nem szoktam előfőzni) és 1-2 tojással és némi reszelt sajttal elkevert fűszerezett (só, bors, egy kis fokhagyma-de ez utóbbi elhagyható) tejföllel bőven meglocsolod. Megszórod reszelt sajttal és sütőben először fólia alatt (hogy a hús és a karfiol is megpuhuljon) sütöd, utána fólia nélkül szépen megpirítod a tetejét. Rizzsel nagyon finom, szaftos étek! Azért is szeretem, mert 10 perc alatt összedobom és utána már csak ki kell vennem a sütőből, addigra a rizs is elkészül szinte magától.
2010. nov. 4. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!