Van 10 szelet tarjám, ti hogy sütnétek meg? A nagy kérdés, hogy a krumplit hogy sütnétek meg hozzá? Milyen füszerekkel, megfőzitek-e előtte, olajban, vagy tepsiben?










Én lábasba tenném kevés zsírra (!), sóznám, borsoznám (enyhén), raknék mellé 3 paprikát, 2 paradicsomot, legalább 3-4 gerezd fokhagymát, köménymagot, és fedő alatt megsütném (legalább 1,5-2 óra).
Sült krumplit sütnék hozzá (hagyományos módon, olajban, nem kell főzni előtte), és tükörtojást tennék a tetejére.





15,17
Ha nem akarsz zsírt használni, olaj is jó, csak ha zsírt használsz, és kihül (hűtőben a maradék), akkor a zsírt kenyérre lehet kenni, mert megszilárdul, maradék hússal, hagymával, paprikával iszonyat finom.





steak burgonyát !! Fözd meg cikekkre vágott a krumplit fél puhara,majd szürd le : Ha van otthon kacsa ,vagy sertés zsirod ,olvaszd meg és forgasd bele a krupmlikat.
szord meg valamilyen füszerkeverékkel és rakd be a sütöbe : Kb 1 óra alatt a külseje ropogos lesz belül meg puha marad. ÉN 170 C sütöm : A tarjához finom.





Én lusta dög vagyok, úgyhogy besóznám két napra, aztán kiraknám tepsibe, menne rá bors meg talán kis majoranna, kakukkfű. Mellé karikázott krumplit tennék, azt is megsóznám, kis vizet aláöntenék és be a sütőbe. Ha van otthon alma, és még elfér, akkor abból is tennék mellé, isteni.
Kb. 1-1.5 óra alatt megsül. Néhányszor érdemes megnézni és ha elpárolgott a víz, akkor pótolni. Bár elég hamar kisül a zsír alá. Ja igen, plusz zsiradék ennél a fajtánál nem kell.





Szia!
A krumplit megpucolnám, félig megfőzném, karikára vágnám.
Fognék egy jénai tálat, tennék bele olajat rátenném a húst, illetve a krumplit pluszban pedig karikára vágott hagymát.
Sóval, borssal, csiliporral ízesíteném. Letakarnám celofánnal, majd kb. 200fokon sütném, amíg meg nem puhul a hús, utána levenném a celofánt, és még kb. 10 percre visszatenném, hogy kapjon egy kis színt.










jaj, jobbnál jobb kaják:)) én is írok egyet, épp a hétvégén csináltam.
elő nap bepácolom a besózott tarjaszeleteket. egy tálkába teszek 2 ek. mézet,mustárt-kecsapot-borsot-préselt fokhagymát,és 2 kanál olajat. ezt összekeverem és a húsokat alaposan megkenem vele.
előtte felvágok 2 közepes hagymát félkarikára.a hagymát és húst rétegezve egy zárható dobozba teszem és mehet a hűtőbe.
másnap egy tepsit kizsírozok, és a húst ahogy van belerakosgatom.
kb másfél deci vizet öntök alá és szorosan lefedem alufóliával.
kb 45 perc múlva megnézem, megfordítom, ekkor átalában már puha is.
fólia nélkül pirosra sütöm.
isteni szaftos, omlós , ízletes husi.
én ehhez semleges ízű krumplit szoktam pl petrezselymest, vagy krumplipürét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!