Sok helyen írják, hogy külön főzik a babot és a káposztát, majd összeöntik egy utolsó rottyantásra. Van aki a káposztát a legvégén rakja bele. A kérdésem az, hogy miért ne rakhatnám bele egyszerre a babot és káposztát felöntve vízzel a pörköltalaphoz?
2011. szept. 21. 17:45
1/7 anonim válasza:
Mert nem egyforma a főzési idejük. Ha addig főzöd, míg a bab, vagy éppen a marhahús is megfő, addigra a többi már teljesen szétfő, semmi sem marad belőlük.
2011. szept. 21. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
2/7 A kérdező kommentje:
Azért áztatom be a babot, hogy csökkentsem a főzési idejét. Igy megfőne egyszerre a káposztával, nem?
2011. szept. 21. 18:08
3/7 anonim válasza:
nem, mert a sav keményíti a babot. előbb főzz egy jó sűrű babpörköltet, és ha már majdnem teljesen puha , akkor tedd bele a káposztát.
legalábbis én így szoktam, és finom szokott lenni.
üdv.
2011. szept. 21. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
4/7 A kérdező kommentje:
Most ugye tudod hogy marhaságot írtál?
2011. szept. 21. 22:53
5/7 anonim válasza:
olvass utána légy szíves, és majd megtudod TE is, hogy a savak a zöldségeket keményítik, a húsokat puhítják.
egész életemben e szerint az elv szerint főztem,mégpedig állítólag jól. én savanyúkáposztára gondoltam , mert én azt a változatot ismerem.
még mielőtt lebutázol valakit, vedd a fáradságot, hogy utánanézel.
2011. szept. 22. 05:50
Hasznos számodra ez a válasz?
6/7 A kérdező kommentje:
Nos a babos káposztát megfőztem. Nem egy nagy kunszt, mert én nem érzek rajta semmi bab ízt. Beáztattam a babot és egyszerre raktam oda a savanyúkáposztával. Kb:2 óra mulva meg is főtt és valamennyire megpuhult a bab is. Másnap azért már puhább volt. Utolsó válaszolónak: Nem akartalak lebutázni, csak számomra szokatlannak tünt az általad felvázolt művelet, miszerint a babot és a káposztát külön kell főzni a különböző főzési idejük és a káposzta savassága miatt. Nyilván van igazság abban amit mondtál, mivel tényleg kemény maradt egy kicsit. Én igazából azért furcsálltam a különfőzést, mert ugye van amikor baboskáposztát bográcsban főzünk, és nem tudtam elképzelni, hogy valaki két bográcsban főzi a hozzávalókat, majd 1 nagy bográcsba összeönti őket! Nem akartalak lebutázni, ugyhogy ezúton is bocsánat!
2011. szept. 25. 15:53
7/7 anonim válasza:
semmi gond, én csak a több évtizetes tapasztalataimból (és a tanulmányaimból)tudok pár dolgot, amit érdemes figyelembe venni.
bográcsban én is nehezen tudnám elképzelni.Bár van akik úgy készítik bográcsban, hogy a babot majdnem készrefőzik
a konyhában és odakint fejezik be bográcsban...:)
szóval nincs harag, csak egy kicsit rosszulsett olvasni a kommentedet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!