Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Babos káposztás kérdés (? )

Babos káposztás kérdés (? )

Figyelt kérdés
Sok helyen írják, hogy külön főzik a babot és a káposztát, majd összeöntik egy utolsó rottyantásra. Van aki a káposztát a legvégén rakja bele. A kérdésem az, hogy miért ne rakhatnám bele egyszerre a babot és káposztát felöntve vízzel a pörköltalaphoz?
2011. szept. 21. 17:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Mert nem egyforma a főzési idejük. Ha addig főzöd, míg a bab, vagy éppen a marhahús is megfő, addigra a többi már teljesen szétfő, semmi sem marad belőlük.
2011. szept. 21. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Azért áztatom be a babot, hogy csökkentsem a főzési idejét. Igy megfőne egyszerre a káposztával, nem?
2011. szept. 21. 18:08
 3/7 anonim ***** válasza:

nem, mert a sav keményíti a babot. előbb főzz egy jó sűrű babpörköltet, és ha már majdnem teljesen puha , akkor tedd bele a káposztát.

legalábbis én így szoktam, és finom szokott lenni.

üdv.

2011. szept. 21. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Most ugye tudod hogy marhaságot írtál?
2011. szept. 21. 22:53
 5/7 anonim ***** válasza:
47%

olvass utána légy szíves, és majd megtudod TE is, hogy a savak a zöldségeket keményítik, a húsokat puhítják.

egész életemben e szerint az elv szerint főztem,mégpedig állítólag jól. én savanyúkáposztára gondoltam , mert én azt a változatot ismerem.

még mielőtt lebutázol valakit, vedd a fáradságot, hogy utánanézel.

2011. szept. 22. 05:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Nos a babos káposztát megfőztem. Nem egy nagy kunszt, mert én nem érzek rajta semmi bab ízt. Beáztattam a babot és egyszerre raktam oda a savanyúkáposztával. Kb:2 óra mulva meg is főtt és valamennyire megpuhult a bab is. Másnap azért már puhább volt. Utolsó válaszolónak: Nem akartalak lebutázni, csak számomra szokatlannak tünt az általad felvázolt művelet, miszerint a babot és a káposztát külön kell főzni a különböző főzési idejük és a káposzta savassága miatt. Nyilván van igazság abban amit mondtál, mivel tényleg kemény maradt egy kicsit. Én igazából azért furcsálltam a különfőzést, mert ugye van amikor baboskáposztát bográcsban főzünk, és nem tudtam elképzelni, hogy valaki két bográcsban főzi a hozzávalókat, majd 1 nagy bográcsba összeönti őket! Nem akartalak lebutázni, ugyhogy ezúton is bocsánat!
2011. szept. 25. 15:53
 7/7 anonim ***** válasza:

semmi gond, én csak a több évtizetes tapasztalataimból (és a tanulmányaimból)tudok pár dolgot, amit érdemes figyelembe venni.

bográcsban én is nehezen tudnám elképzelni.Bár van akik úgy készítik bográcsban, hogy a babot majdnem készrefőzik

a konyhában és odakint fejezik be bográcsban...:)

szóval nincs harag, csak egy kicsit rosszulsett olvasni a kommentedet.

üdv.

2011. szept. 25. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!