Halászlé kérdés. Segitene valaki?
Halászlét készitek,életemben most először,hagyományos módon.
Ezt irja a recept:
" Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk."
Az alaplé,amiben megfőtt a hagyma,a paradicsom-paprika és elvileg a hal,ugye?Ezt mind kikell vennem belőle és passzirozzam át?Hogyan?
16L
Úúúúú úgy látom nem készültél fel eléggé!!
Arról van szó h az alapba belefőzünk apró halakat, amik NEM a nagy darabok, amiket egyben eszünk meg, ezek kis halacskák. Megfőnek a zöldségekkel stb-vel együtt, és van egy célszerszám amivel át lehet passzírozni az alapot, ha neked ilyen nincs akkor sajna nem tudom, h tudod megcsinálni. Amúgy nem tudom h hívják ezt a célszerszámot, és az alakját sem tudom leírni mert állati idétlen...
De esetleg turmix gépben lehet h le lehetne "darálni" az alapot.
nem elvileg, hanem valóságban hal:)) pl a ponty feje, farka, a törzs hátsó fele, belsősége.
ha az alaplé megfőtt, akkor teszel rá jóféle pirospaprikát. még azzal is főzöd egy két percig.
a nagy csontokat, a fejben találhatók, kiszeded, és akkor kezded a az egészet paszírozni, vagyis átnyomni
szűrőn, de, ha van paszzírozó az a tekeresős, még jobb. mindig egy keveset, és a saját alaplével átöblíteni a
masszát.
így a végére érsz, és visszateszd a halászlét gyongyözve forrni. ezután kerül bele a besózott halszelet, ami szintén csak pár perc, és csak rázogatni a fazekat, nem keverni, ne törjön össze a halhús.
Kedves tanult barátom tanácsára az átpasszírozott levet még egy kicsit botmixerrel is átjáratom, hogy szép sima, de sűrű legyen.
"Tanult barátod" (hehe) már lemondott a nyeklő-nyakló tekerős passzírozóról. Fém tésztaszedőt használ, amin fakanál segítségével nagyvonalúan áttuszkolja az anyagot.
A szálka fennakad, a búzaszemnyi hús átesik.
Most a botmixer, majd az előre besózott halszelet, és hagy szóljon.(Volt menyasszonyom szerint (aki ugye most már a feleségem), kevés jó tulajdonságaim egyike a halászlé készítése...)
köztünk legyen szólva, én is a zománcos tésztaszűrőn fakanállal segítem át először,utána jön a Te jó kis módszered a botmixerrel.
Reméljük a kedves kérdezőnek is sikerülni fog az első műve.
-üdv:)-
Ha még nem főzte meg a kérdező, azt tudnám javasolni, hogy öt dolgon kívül SEMMI MÁST ne tegyen bele.
Hal,(elegendő!!), só, őrölt paprika, víz, hagyma.
Ha megfogadja meg, ha nem, nem. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!