Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Halászlé kérdés. Segitene valaki?

Halászlé kérdés. Segitene valaki?

Figyelt kérdés

Halászlét készitek,életemben most először,hagyományos módon.

Ezt irja a recept:

" Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk."

Az alaplé,amiben megfőtt a hagyma,a paradicsom-paprika és elvileg a hal,ugye?Ezt mind kikell vennem belőle és passzirozzam át?Hogyan?

16L


2011. szept. 28. 17:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Úúúúú úgy látom nem készültél fel eléggé!!

Arról van szó h az alapba belefőzünk apró halakat, amik NEM a nagy darabok, amiket egyben eszünk meg, ezek kis halacskák. Megfőnek a zöldségekkel stb-vel együtt, és van egy célszerszám amivel át lehet passzírozni az alapot, ha neked ilyen nincs akkor sajna nem tudom, h tudod megcsinálni. Amúgy nem tudom h hívják ezt a célszerszámot, és az alakját sem tudom leírni mert állati idétlen...


De esetleg turmix gépben lehet h le lehetne "darálni" az alapot.

2011. szept. 28. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

nem elvileg, hanem valóságban hal:)) pl a ponty feje, farka, a törzs hátsó fele, belsősége.

ha az alaplé megfőtt, akkor teszel rá jóféle pirospaprikát. még azzal is főzöd egy két percig.

a nagy csontokat, a fejben találhatók, kiszeded, és akkor kezded a az egészet paszírozni, vagyis átnyomni

szűrőn, de, ha van paszzírozó az a tekeresős, még jobb. mindig egy keveset, és a saját alaplével átöblíteni a

masszát.

így a végére érsz, és visszateszd a halászlét gyongyözve forrni. ezután kerül bele a besózott halszelet, ami szintén csak pár perc, és csak rázogatni a fazekat, nem keverni, ne törjön össze a halhús.

Kedves tanult barátom tanácsára az átpasszírozott levet még egy kicsit botmixerrel is átjáratom, hogy szép sima, de sűrű legyen.

2011. szept. 28. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,igy már világos!:)
2011. szept. 28. 17:57
 4/7 doboszoli ***** válasza:

"Tanult barátod" (hehe) már lemondott a nyeklő-nyakló tekerős passzírozóról. Fém tésztaszedőt használ, amin fakanál segítségével nagyvonalúan áttuszkolja az anyagot.

A szálka fennakad, a búzaszemnyi hús átesik.

Most a botmixer, majd az előre besózott halszelet, és hagy szóljon.(Volt menyasszonyom szerint (aki ugye most már a feleségem), kevés jó tulajdonságaim egyike a halászlé készítése...)

2011. szept. 28. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

köztünk legyen szólva, én is a zománcos tésztaszűrőn fakanállal segítem át először,utána jön a Te jó kis módszered a botmixerrel.

Reméljük a kedves kérdezőnek is sikerülni fog az első műve.

-üdv:)-

2011. szept. 28. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 doboszoli ***** válasza:

Ha még nem főzte meg a kérdező, azt tudnám javasolni, hogy öt dolgon kívül SEMMI MÁST ne tegyen bele.

Hal,(elegendő!!), só, őrölt paprika, víz, hagyma.

Ha megfogadja meg, ha nem, nem. Pont.

2011. szept. 28. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ügyes vagy!! 16 évesen halászlét főzni?, nem semmi!Sok sikert hozzá!(Csak azért nem a kérdésre válaszolok, mert az előttem szólók már megtették, helyesen)
2011. szept. 29. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!