Meddig lehet hűtőben eltartani a sült csirkét és a pörköltet?
Komoly kérdés.
A sült csirkével kapcsolatban: érdemesebb inkább fagyasztóba tenni?
(Ha számít: pöri 1, csirke 2 napos)
Előre is köszi a válaszokat.
Még mielőtt troll kommentek jönnének:
Eltartani = hűtőben EHETŐ állapotban megőrizni, úgy, hogy a fogyasztása semmilyen kellemetlenséget (pl. hasmenés) ne okozzon. Magyarul legyen jó :D
Muszáj volt pontosítanom, bocsi
A pörkölt jobban eláll a fagyasztóban. Kis adagokban szoktam lefagyasztom, és csak annyit olvasztok ki, amennyi biztosan elfogy.
A sült csirke szerintem 4 napot biztosan kibír a hűtőben, fagyasztani nem szeretem, mert megváltozik az állaga és az íze is.
4-5-6 nap (több tényezőtől is függ)
A 3. nap után már érdemes fogyasztás előtt átforralni/átsütni.
Ha a főzéstől számított 3 napon belül tudod, hogy meg fogod enni, akkor mindegyik eláll sima hűtőben.
Ha nem vagy biztos benne, akkor inkább 1 nap után fagyaszd le.
A sült csirkét nehezebb újjá varázsolni fagyasztás után, de nem lehetetlen.
"erőszakmentesen" olvaszd ki, majd forró zsiradékban néhány perc alatt süsd át újra. A mikrózás nem valami jó, mert nagyon kiszárítja.
A pörkölt kiolvasztás után, felmelegítve teljesen egyenértékű a frissen főzöttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!