Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Meddig lehet hűtőben eltartani...

Meddig lehet hűtőben eltartani a sült csirkét és a pörköltet?

Figyelt kérdés

Komoly kérdés.

A sült csirkével kapcsolatban: érdemesebb inkább fagyasztóba tenni?

(Ha számít: pöri 1, csirke 2 napos)

Előre is köszi a válaszokat.



2017. okt. 9. 17:34
 1/8 A kérdező kommentje:

Még mielőtt troll kommentek jönnének:

Eltartani = hűtőben EHETŐ állapotban megőrizni, úgy, hogy a fogyasztása semmilyen kellemetlenséget (pl. hasmenés) ne okozzon. Magyarul legyen jó :D


Muszáj volt pontosítanom, bocsi

2017. okt. 9. 17:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én még meg tudom enni a 3 napos pörit is, de a negyedik nap már van egy kis szaga, de általában nem szokott megmaradni 4 napnál tovább.
2017. okt. 9. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
44%
3-4-napig biztosan jó mindkettő féle étel. De 1 hétig hűtőben tartva is eláll, különösebb romlás nélkül, csak akkor már nem olyan lesz az élvezeti értéke mint frissen.
2017. okt. 9. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Én is a határozott max 3 napra szavazok. 4 naposan már nem midig jók az ételek.
2017. okt. 9. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

A pörkölt jobban eláll a fagyasztóban. Kis adagokban szoktam lefagyasztom, és csak annyit olvasztok ki, amennyi biztosan elfogy.

A sült csirke szerintem 4 napot biztosan kibír a hűtőben, fagyasztani nem szeretem, mert megváltozik az állaga és az íze is.

2017. okt. 9. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 Mansour ***** válasza:
100%

4-5-6 nap (több tényezőtől is függ)

A 3. nap után már érdemes fogyasztás előtt átforralni/átsütni.

2017. okt. 9. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
4 nap a maximum. De miért tennéd a sült csirkét a fagyasztóba?
2017. okt. 9. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha a főzéstől számított 3 napon belül tudod, hogy meg fogod enni, akkor mindegyik eláll sima hűtőben.

Ha nem vagy biztos benne, akkor inkább 1 nap után fagyaszd le.

A sült csirkét nehezebb újjá varázsolni fagyasztás után, de nem lehetetlen.

"erőszakmentesen" olvaszd ki, majd forró zsiradékban néhány perc alatt süsd át újra. A mikrózás nem valami jó, mert nagyon kiszárítja.

A pörkölt kiolvasztás után, felmelegítve teljesen egyenértékű a frissen főzöttel.

2017. okt. 10. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!