Mi a jó pörkölt titka?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Személyes véleményem szerint
A sok vöröshagyma és paprika
És a mellé evett tejföl :D
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
NEM a sok hagymától lesz jó a pörkölt! Attól csak a gyomrod ég majd. Egy kiló húshoz elég egy kis fej hagyma.
Pörköltnek való hús kell hozzá. Karajból, baromfi mellből nem lehet jó pörköltet főzni. A hagymát zsíron és nem olajon kell pirítani. Ha megpirult, félrehúzni, bele a piros paprika, rá a hús és vissza tenni a tűzre. Fehéredésig keverni, sót, borsot rá, ha van paradicsomot és zöldpaprikát hozzá, és lassú tűzön főzni. Ha ellőtte a levét, akkor egy kevés meleg vízzel pótolni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nagy bölcsességnek fog hangzani, de a hozzávalók minősége. Ízes zsír, olyan mélyvörös paprika, hogy befogja a kezed, nem nagyüzemi hús (marhánál ez triplán igaz, förtelem mit képesek eladni a boltok).
Bár vadhoz említik többször, én a marha mellé is rakok némi borókát (persze vörösborral).
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mi mindenféle ételt olajjal készítünk el.
Zsírt csak zsíros kenyéren esszük.
Édesapám bármilyen pörköltet készít olajjal, bográcsban, mennyei lesz.
Mi is tudjuk, hogy a pörkölt zsírral az igazi, de nekünk olajjal is ízlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!