Mi a jó pörkölt titka?
Személyes véleményem szerint
A sok vöröshagyma és paprika
És a mellé evett tejföl :D
NEM a sok hagymától lesz jó a pörkölt! Attól csak a gyomrod ég majd. Egy kiló húshoz elég egy kis fej hagyma.
Pörköltnek való hús kell hozzá. Karajból, baromfi mellből nem lehet jó pörköltet főzni. A hagymát zsíron és nem olajon kell pirítani. Ha megpirult, félrehúzni, bele a piros paprika, rá a hús és vissza tenni a tűzre. Fehéredésig keverni, sót, borsot rá, ha van paradicsomot és zöldpaprikát hozzá, és lassú tűzön főzni. Ha ellőtte a levét, akkor egy kevés meleg vízzel pótolni.
Nagy bölcsességnek fog hangzani, de a hozzávalók minősége. Ízes zsír, olyan mélyvörös paprika, hogy befogja a kezed, nem nagyüzemi hús (marhánál ez triplán igaz, förtelem mit képesek eladni a boltok).
Bár vadhoz említik többször, én a marha mellé is rakok némi borókát (persze vörösborral).
Mi mindenféle ételt olajjal készítünk el.
Zsírt csak zsíros kenyéren esszük.
Édesapám bármilyen pörköltet készít olajjal, bográcsban, mennyei lesz.
Mi is tudjuk, hogy a pörkölt zsírral az igazi, de nekünk olajjal is ízlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!