Étolaj, vörös hagyma, csirkehús , piros és csípős paprika , ételízesítő , fehér bors, burgonya , paradicsom és a víz ki ne maradjon, mert valaki kiabálni fog miatta. :)
Tehát kezdem a sort. Ha túl sokáig futtatom a hagymát az olajon akkor édes lesz, és még mitől lehet? A paradicsomot nyersen alapból utálom. Lehet az is édesíti a végterméket ?
Leginkább a hagymától.:-) A krumpli nem tudom, hogy kerül a pörköltbe, fehérbors is fölösleges, pláne, ha erőspaprikát teszel bele. Ételízesítőt soha nem használok, gyűlölöm a konzervízt, amit minden ételnek ad, egyébként szintén fölösleges a pörköltbe. A csirkehús önmagában sem az a kifejezetten markáns ízű, ettől is édeskésebb a pörkölted. Babérlevél segít a bajon, a magam részéről pár szem borókabogyót is szoktam beletenni, de így se várj olyan ízt, mint egy jó vörösboros disznó-, marha-, vagy vadpörkölttől. Ha pörköltnek és nem paprikásnak készíted, egész kevés víz kell bele (akár el is hagyható), a hús és a zöldségek (paradicsom, paprika) is elég sok levet eresztenek.
2017. máj. 30. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
2/22 anonim válasza:
A hagyma édes, tegyél kevesebbet!
2017. máj. 30. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
3/22 anonim válasza:
A hagyma, az ételízesítő, a paradicsom, de akár a krumpli is lehet kicsit édes.
2017. máj. 30. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
4/22 A kérdező kommentje:
Pont olyan trükkökre lennék kíváncsi, hogy teszem azt egy bizonyos ételízesítő nem ajánlott, mert tartalmaz valamit amit nem kellene.
Most mikor írom ezeket a sorokat, (éjfél) azt hiszem valami sikerült másképp csinálnom. Sok hagyma került bele, de csak nagyon keveset futtattam meg és sűrített paradicsomot használtam. Nem mondanám, hogy édes lenne. A hagyma lesz itt a főbűnös azt hiszem.
2017. máj. 31. 00:04
5/22 anonim válasza:
Szinte minden zöldségféle amit beleteszel édes alap.
Kivéve a tubusos műpaprika. Fekete borssal szoktam pikánsabbá tenni.
A burgonya eleve elveszi a só ízt pl. levesben is.
(Ha túl sóztam a levest, teszek bele burgonyát. Az leköti a sót. Viszont akkor a leves kicsit zavaros színt kap.)
Pörköltbe burgonya?
Ha külön van, rendben.
Belefőzni nem tanácsos.
2017. máj. 31. 01:55
Hasznos számodra ez a válasz?
6/22 anonim válasza:
Sárgarépát teszek bele,attól édesebb,kevés sót csak.Sűrített paradicsomot hogy sűrűbb legyen,nem sokat,hogy ne legyen annyira paradicsomos.
2017. máj. 31. 03:45
Hasznos számodra ez a válasz?
7/22 anonim válasza:
Sárgarépát? Pörköltbe? LOL
2017. máj. 31. 07:02
Hasznos számodra ez a válasz?
8/22 anonim válasza:
Krumpli,répa pörköltbe?!WTF...
2017. máj. 31. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
9/22 anonim válasza:
Ha krumpli van benne, akkor pincepörköltnek hívják.
2017. máj. 31. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
10/22 anonim válasza:
A fűszerpaprikáról se feledkezzünk meg! Van kimondottan édeskés fajta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!