Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy lehet a karfiolt tartósit...

Hogy lehet a karfiolt tartósitani?

Figyelt kérdés
2018. nov. 21. 09:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
savanyúságként.
2018. nov. 21. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
85%

ecetesen, savanyúságba.

fagyasztva, de akkor balansírozni kell.

2018. nov. 21. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
36%
Símán lehet fagyasztani és nem kell blansirozni, ez csak mese.
2018. nov. 21. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A kemény, tiszta, fehér virágú, friss zöld szárú karfiolt keresd. A mérete nem befolyásolja a minőségét.

Tárolás: Nejlonzacskóban, hűtőben egy-két hétig friss marad. Csak közvetlenül felhasználás előtt szabad megmosni.


Érdemes blansírozni. A blansírozás tulajdonképpen forrázás, rövid előfőzés: a zubogó, forró vízbe, szűrőbe téve, 2-3 percre belemerítjük a tisztított, darabolt zöldséget, utána kiemeljük, lecsepegtetjük, kiterítjük szikkadni, és kicsit leszárítva csomagoljuk.


Fagyasztáshoz szedd rózsáira, forrald 3 percig, hideg víz alatt szintét 3 percig tartsd. 6 hónapig eláll a fagyasztóban.

2018. nov. 21. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
84%
Csak annyira mese, hogy 10 konyhai tanácsadó oldalból 10 fogja javasolni a blansírozást, és még a nagyüzemekben is így csinálják. Maradjunk annyiba, hogy nem minden zöldségfélénél van szükség előfőzésre.
2018. nov. 21. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
69%

Én a karfiolt megmosom,hideg vizbe rakom,sóval(egy kis zsír/olaj mehet mellé) ,gyöngyözésig forralom.

Hagyom kihűlni,majd zacskozom,tálkázom.És fagyasztom.Levesbe tökéletes,zöldséges sütibe se rossz👍

Elszineződés ellen citromos bedörzsölés vagy almaecet,de "fura ize " lesz😉 ,de meg lehet szokni.

Krumpli egészben,káposzta hasonló módon van nálam a fagyasztóba.

2018. nov. 21. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
75%
Néha berakom a fagyasztóba, eddig nem tűnt fel, hogy hiányozna neki a blansírozás, de ott kevés helyem van, úgyhogy sokszor egyszerűen befőzöm. Ez korlátozza a felhasználóságát, mert igen puha lesz (kuktázom forrástól 15 percig, mindent így teszek el), inkább csak pürének lesz jó, de az is valami.
2018. nov. 21. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
65%
Én rengeteg karfiolt fagyasztok le, de sosem blansiroztam még - még eddig nem volt semmi baja, ugyanolyan, mint fagyasztás elött.
2018. nov. 21. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!