Hogy lehet a karfiolt tartósitani?
ecetesen, savanyúságba.
fagyasztva, de akkor balansírozni kell.
A kemény, tiszta, fehér virágú, friss zöld szárú karfiolt keresd. A mérete nem befolyásolja a minőségét.
Tárolás: Nejlonzacskóban, hűtőben egy-két hétig friss marad. Csak közvetlenül felhasználás előtt szabad megmosni.
Érdemes blansírozni. A blansírozás tulajdonképpen forrázás, rövid előfőzés: a zubogó, forró vízbe, szűrőbe téve, 2-3 percre belemerítjük a tisztított, darabolt zöldséget, utána kiemeljük, lecsepegtetjük, kiterítjük szikkadni, és kicsit leszárítva csomagoljuk.
Fagyasztáshoz szedd rózsáira, forrald 3 percig, hideg víz alatt szintét 3 percig tartsd. 6 hónapig eláll a fagyasztóban.
Én a karfiolt megmosom,hideg vizbe rakom,sóval(egy kis zsír/olaj mehet mellé) ,gyöngyözésig forralom.
Hagyom kihűlni,majd zacskozom,tálkázom.És fagyasztom.Levesbe tökéletes,zöldséges sütibe se rossz👍
Elszineződés ellen citromos bedörzsölés vagy almaecet,de "fura ize " lesz😉 ,de meg lehet szokni.
Krumpli egészben,káposzta hasonló módon van nálam a fagyasztóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!