Cékla levét lehet tartósitani?
Figyelt kérdés
Elég sok céklàm van,mivel iszom a levét,arra gondoltam hogy lecentrifugázom,üvegbe töltöm és kicsi nàtrium benzonáttal elteszem.De nem tudom hogy így elállnak e?2017. júl. 13. 06:26
1/6 anonim válasza:
Lehet, hogy ki kellene dunsztolni és akkor nem kellene bele tartósítószer. Igaz, hogy akkor már nem nyers. Ha bőven van céklád próbáld ki. Pár hét alatt kiderül , hogy működik-e.
2/6 anonim válasza:
A nátriumbenzoát igencsak ártalmas az egészségre, ha teszel bele, akkor nem érdemes már elfogyasztani.
Ami meg a célkalevet illeti, ha nyersen szereted, akkor adagonként fagyaszd le. Nyersen eleve nem áll el egy-két napnál tovább, még tartósítószerekkel telenyomva sem.
3/6 anonim válasza:
Ha van hely a hűtődben, inkább fagyaszd kis adagokban... Nátrium-benzoátot inni... háááát...
4/6 anonim válasza:
Azért iszod a cékla levét, mert egészséges? Akkor erősen ellentmondásos, hogy tartósítóval akarod eltenni... Érdekes szemlélet.
5/6 anonim válasza:
A nátrium-benzoát savas környezetben fejti ki hatását, tehát gyümölcsöknél, ecetes dolgoknál használható, de a céklánál nem fog működni. Mondjuk nem is démonizálnám, mint itt néhány válaszoló, a dióban ,tejtermékekben természetes módon több a nátrium-benzoát mint amennyit az élelmiszerekhez adunk tartósítás céljából.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszokat
2017. júl. 13. 17:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!