Lehet-e tartósítani szalonnát csak sózással?
Figyelt kérdés
Már elegendő zsírt készítettünk, de még maradt pár kiló szép fehér zsírszalonna. Füstölőm nincs, de egy barátom szerint elég az is, ha jól bedörzsölöm sóval, 2-3 hétig hideg helyen pihentetem, időnként megforgatva és ez megfelelően tartósítja füst nélkül is. Igaz ez ?2017. jan. 13. 16:48
2/6 anonim válasza:
Tegyük fel, kibírja 2-3 hétig. Utána mik a terveid vele? Mert hogy brutálisan sós lesz, a sót nem lehet 3 hét múlva lemosni.
3/6 anonim válasza:
Nincs a környéken aki megfüstölné? Sózással is eláll, de azért füstölve szerintem finomabb. Sósnak ugyanolyan sós lesz, mint a füstölt. Azt is sóban tartósítják, és csak azután füstölik.
4/6 anonim válasza:
Van fehérszalonna és füstöltszalonna. A fehérszalonnát így készítik ahogy leírtad. Mi nagyon szeretjük,ha sok van belőle, feldarabolom és a fagyasztóba rakom.
5/6 anonim válasza:
Igen, a fehér sózott szalonnát valóban, 2-3 hétig a nagy fa-teknőben tartották besózva, 2-3 naponta átforgatták, és a bőrét-tetejét ismét csak átkenték sóval. Majd a végébe fúrtak egy lyukat, azon át egy madzag, és a padláson szellős helyen felakasztva tárolták.
De ha nincs padlás, akkor inkább sózás nélkül (ahogy írták is) rakd a fagyóba, adagokra darabolva.
- Esetenként kakastaréjt tudtok belőle sütni + tükörtojás + sült krumpli,
- vagy éppen fűszeres vízben megfőzni = abálni, utána törtpaprikával, zúzott fokhagymával bekenve, = imádom.
6/6 anonim válasza:
Lehet, de besózva is lefagyaszthatod, vagy simán is.
Később ha kell megint tudsz sütni frissen belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!