Paradicsomlevet mivel lehet tartósítani természetes módon?
Figyelt kérdés
kb 9 hónapra kellene és 10-15 fokon.
Esetleg Aszkorbinsav? vagy hasonló eljárás érdekelne.
Hőkezelés és vegyi anyagok kizárva.
2014. okt. 21. 22:45
2/7 anonim válasza:
Szerintem hőkezelés nélkül sehogy nem fog menni... Mivel lé, aszalni nem tudod, romlani fog, ez ilyen.
Zöldségtárolásra aszalás nélkül még vannak tippek, de levet nem hiszem, hogy lehetséges.
3/7 anonim válasza:
az aszkorbinsav a mezei C-vitamin, ami nem fogja tartósítani a cuccot.
a hőkezelés a tuti, abba nem kell semmi plusz. a hőkezelés miatt ráadásul, mikor töltöd az üvegbe a forró levet, és ráteszed a fedelet, mikor fejjel lefelé fordítod, becuppantja a vákuum és garantáltan friss marad, levegő nem lesz benne, ergo megromolni sem tud.
én mindent így csinálok, tartósítószer még sosem kellett.
5/7 anonim válasza:
Ha a fűzfa kérgét alkoholban macerálod, szalicilt nyersz, ami így nem vegyi anyag, hanem természetes. Ezzel már tudsz természetes úton tartósítani. Helyes, ha a fenti műveletek elvégzése közben tested hossztengelye körül forgó mozgást végzel.
6/7 anonim válasza:
Ami megfelel a kitételeidenek, az a fagyasztás.
7/7 anonim válasza:
1-es voltam, a 3-mas szakasztottan azt csinálja amit én, és az én dolgamim közt találhatsz még három évesset is ami még mindég olyan mint 6 hónapos korában. Már ami a tartósitást illeti. Meg se tud romlani amig a csomagolás ép, vagy még fel nem bontod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!