Marcipánt, fondantot színezett már valaki természetes anyaggal (pl: kurkuma, szörp stb)? Ha igen, jól sikerült, mivel színezted?
Lányom ekcémás, és nem szeretnék mesterséges színezéket használni a tortájához. A bevonatot szeretném egy kicsit díszíteni, hogy ne csak natur marcipán/ fondant színe legyen. (Van itthon mind a kettő, még nem döntöttem el, hogy melyikkel vonjam be.)
Tapasztalatok?
kurkumával próbáltam - a második próbálkozás lett sikeres, elsőre belekevertem a port, de úgy nem jó - úgy csináld, hogy pici vízben áztasd meg, és a levét leszűrve tedd a masszádhoz - óvatosan adagold, mert bizarr mellékíze lesz, ha sokat teszel
a kakaóport csak por alakban próbáltam fondanthoz adni, elég jól eloszlott, bár nem tökéletes, de szép macikat tudtam belőle csinálni
próbáltam még céklalével, aminek a levét jó sokáig forraltam, hogy sűrű legyen, minél kevesebb folyadék legyen benne (nem akartam elfolyósítani a fondánt) - nagyon szép rózsaszín lett belőle - Barbie tortának ebből készült a szoknya része
Nagyon szépen köszönöm!
Kurkumát láttál mostanában? Auchanban, tescoban néztem dkeszin, de nem kaptam.
Ha nem kapok, akkor is van itthon eltéve málna, legfeljebb kicsepegtetem és beforralom. A kakaó is jó, legfeljebb elegáns barna-fehér színű torta lesz.
Még egyszer köszönöm!
ha nem kapsz kurkumát, akkor a lereszelt sárgarépa leve is jó sárgára színezni, és még az íze is jobb
a szeder is szuper - fagyasztva most is bárhol lehet kapni és nagyon intenzív rózsaszínes-lilás színt ad
Nagyon jó ötlet. Bár anyu kapott kurkumát, holnap át is hozza.
Még egyszer mindenkinek köszönöm a hasznos ötleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!