Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Marcipánt, fondantot színezett...

Marcipánt, fondantot színezett már valaki természetes anyaggal (pl: kurkuma, szörp stb)? Ha igen, jól sikerült, mivel színezted?

Figyelt kérdés

Lányom ekcémás, és nem szeretnék mesterséges színezéket használni a tortájához. A bevonatot szeretném egy kicsit díszíteni, hogy ne csak natur marcipán/ fondant színe legyen. (Van itthon mind a kettő, még nem döntöttem el, hogy melyikkel vonjam be.)

Tapasztalatok?

2011. nov. 16. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:

kurkumával próbáltam - a második próbálkozás lett sikeres, elsőre belekevertem a port, de úgy nem jó - úgy csináld, hogy pici vízben áztasd meg, és a levét leszűrve tedd a masszádhoz - óvatosan adagold, mert bizarr mellékíze lesz, ha sokat teszel

a kakaóport csak por alakban próbáltam fondanthoz adni, elég jól eloszlott, bár nem tökéletes, de szép macikat tudtam belőle csinálni

próbáltam még céklalével, aminek a levét jó sokáig forraltam, hogy sűrű legyen, minél kevesebb folyadék legyen benne (nem akartam elfolyósítani a fondánt) - nagyon szép rózsaszín lett belőle - Barbie tortának ebből készült a szoknya része

2011. nov. 16. 15:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Kurkuma is jó,de csak nagyon kevés,mert nagyon intenzív íze van. De lehet sűrű,valódi málnaszörp,pici,nem ecetes céklalé. Spenótlé,vagy sáfrány vagy sáfrányosszeklice kiáztatott leve,valódi kakaó.
2011. nov. 16. 15:12
 3/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Kurkumát láttál mostanában? Auchanban, tescoban néztem dkeszin, de nem kaptam.

2011. nov. 16. 15:14
 4/6 A kérdező kommentje:

Ha nem kapok, akkor is van itthon eltéve málna, legfeljebb kicsepegtetem és beforralom. A kakaó is jó, legfeljebb elegáns barna-fehér színű torta lesz.

Még egyszer köszönöm!

2011. nov. 16. 15:16
 5/6 anonim ***** válasza:

ha nem kapsz kurkumát, akkor a lereszelt sárgarépa leve is jó sárgára színezni, és még az íze is jobb

a szeder is szuper - fagyasztva most is bárhol lehet kapni és nagyon intenzív rózsaszínes-lilás színt ad

2011. nov. 16. 15:26
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon jó ötlet. Bár anyu kapott kurkumát, holnap át is hozza.

Még egyszer mindenkinek köszönöm a hasznos ötleteket!

2011. nov. 16. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!