Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bodza szörp. Hogyan készítsem?

Bodza szörp. Hogyan készítsem?

Figyelt kérdés
2010. máj. 27. 14:58
 1/3 anonim ***** válasza:
21%
Kérdezd meg Sztojkáékat.
2010. máj. 27. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Egy 5 literes üveget megrakunk 3/4-ig bodza virággal, amit előzőleg megmostunk, lecsurgattunk, vastag szárrészeitől megszabadítottunk. Beleteszünk még az üvegbe 2 egész citromot karikára vágva, 1 és 1/2 kg cukrot, 3 dkg citromsavat, és felöntjük az egészet felforralt, lehűtött vízzel. 3 napig állni hagyjuk, időnként megkevergetve. A 4. nap leszűrjük, tiszta üvegekbe töltjük. Ha azt akarjuk, hogy tovább elálljon, lekötés előtt késhegynyi szalicilt teszünk a tetejére és dunsztoljuk úgy, hogy az üvegeket 3-4 percig forraljuk, majd pokróccal letakarva hagyjuk kihűlni.
2010. máj. 27. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:

[link]


ez nagyon jó kis leírás, szerintem menni fog ezek után egyedül is;)

2010. jún. 26. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!