Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bodza szörp receptet valaki...

Bodza szörp receptet valaki írna nekem?

Figyelt kérdés
szeretnék bodza szörpöt készíteni,de nem tudom hogyan kell.valaki volna szives receptet küldeni nekem?
2011. máj. 26. 11:24
 1/4 anonim ***** válasza:
24%
ahogy én szoktam: 2 literes palackba beleteszek 5-6 virágot, feltöltöm vízzel, majd teszek bele citromsót és cukrot/édesítőszert, összerázom, hogy feloldódjanak,majdkóstolom. Ha nem elég savanykás vagy édes, teszek még bele a hiányzóból. Konkrét mennyiséget nem tudok(szerintem az egyéni ízlés is befolyásolja) de neten biztosan találsz olyan recepteket is.
2011. máj. 26. 11:35
 2/4 anonim ***** válasza:
és ami kimaradt: ekkor a bodza íz még nem érződik rajta, tehát azt nézd, h a víz eléggé savanyú/édes-e. Ha igen, egy napig hagyd összeérni az ízeket, hűtőben.
2011. máj. 26. 11:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Az én módszerem 5 Literes üvegbe: 20-25 fej bodzavirág, 3 citrom, 5 dkg citromsav, vagy borkősav, 1,5 kg cukor, ey kiskanál szalicil vagy nátrium-benzonát. Először a cukrot öntöd az üvegbe, majd felöntöd vízzel félig az üveget. vársz vele ,hogy feloldódjon a cukor, majd bele pakolod a virágokat és a karikára vágott citromokat, hozzá a többit, ha még bele fér engedsz rá még vizet és hagyod állni egy hétig. Utána leszűröd, üvegekbe öntöd.
2011. máj. 26. 11:51
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a recepteket!utolsótól szeretném kérdeni,h ez ivólé vagy szörp?
2011. máj. 26. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!