Faeper receptet keresek, ki tud segíteni? Lekvár, szörp, esetleg bor receptek érdekelnek.
Szeder lekvár: Fél kiló eperet,negyed kiló cukorot,kevés citrompótlóval félóráig főzzük folytonos keverés mellett.
kevés tartósítószert keverünk bele.
Szeder cukorban: Egy kg eper, fél kg cukor,egy vaniliarúd.
A cukrot kevés vizben felforralni a vaniliával együtt,forrón a gyümölcsre önteni,összekeverni,másnapig hülni hagyni.
Másnap a lét leönteni,újra felforralva ráönteni.Még egyszer megismételni,üvegekbe tölteni,lekötni. ( A vanilia ki is maradhat )
Én a lekvárokat anyósom módszerével készítem:
A gyümölcsöt mély lábasba,vagy tepsibe teszem,cukor nélkül,a sütőben kb.200 fokon időnként megkeverve főzöm.Ha már a gyümölcs puha,ráteszem a cukrot,és addig főzöm,míg a cukor el nem olvad,és elég sűrű nem lesz.Az üvegekbe forrón teszem,tetejére kevés tartósítószert,letakarom sütőpapírral,és meleg dunsztba teszem.Ha kihült,akkor kötözöm le az üvegeket.
Csak rendes cukrot használok,a befőzőcukorban zselatin van,az a meleg hatására elolvad,és a lekvárt süteményekbe nem lehet tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!