Valamilyen jól bevált fekete ribizli szörp receptje van valakinek?
Figyelt kérdés
2011. jún. 22. 15:50
1/5 anonim válasza:
leballagok a profiba és a saját márkás félliteres gyümölcsszörpöt megveszem :) nagyon finom :)
2/5 A kérdező kommentje:
az oké,csak nekünk a bokron van vagy 2 kiló gyümölcs és nem szeretjük magában.emiatt kellene a recept.
2011. jún. 22. 16:07
3/5 anonim válasza:
Meg kell mosni a ribizlit,kézzel jól összegyúrni hogy jól összetörjenek a szemek.Annyi vizet kell rá önteni,hogy ellepje,és szalicilt kell belerakni hogy nehogy felforrjon mert akkor bor lesz belőle:):)))))
2 napig így áztatni kell,utána le kell szűrni a levét,anyu ritka szövésű ruhán vagy sűrű szűrőkén szokta leszűrni,cukorral és citrompótlóval ízesíted,felkevered hogy ezek elolvadjanak,és utána üvegekbe töltöd.
20 L
4/5 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy összetöröm a szemeket, minden kiló gyümölcsre teszek 50-60 dkg cukrot és beteszem a hütöbe 24 órára. Utána szitán lecsöpögtetem, minden literhez egy liter vizet teszek, felmelegitem, de nem forralom, és csavaros üvegekbe töltöm. Nem teszek bele semmiféle tartósitószert, és eddig még nem romlott meg soha.
5/5 anonim válasza:
Jó ötletek.
De a szárát le kell szedni? Na és a szemek alján azt a barnaságot is??
Aszalni is lehet, amit majd teaként lehet inni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!