Miért nem tudom rendesen elkészíteni a rizst? Van más is így vele? Valami jó recept valakinek?
Bármit megfőzök,otthon vagyok a konyhába de valami oknal fogva rizst nem tudok csinálni. Próbáltam gyors rizst,jázmin rizst és egyéb B kategóriás elkészíteni.
Volt belőle amelyik ehető de finom egy se volt .
Komolyan kezdem feladni. Ezer receptet próbáltam és mondom a maximum az ehető kategória volt .
Valaki nem tud valami elronthatatlan receptet?
Kérlek negatív véleményt ne írj :(((((((
Hőálló üvegtálban készítem mikróban.
- 2dl rizs
- 4dl víz
- mokkáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 5-10 cm hosszúságú csík tubusos vöröshagyma krémből. Ez nagyon fontos a jó ízhez.
Mindenféle keverés nélkül beteszed a mikróba max fokozaton. Kb 7-8 perc után 1-szer átkevered, utána még pár perc és kész.
Adott rizstől is függ, ha nem elég puha ,akkor kicsivel több vízzel kell indítani, de a leírtakkal nem tudod elrontani.
Várom a véleményedet, ha esetleg kipróbálod a módszert.
én is megszenvedtem vele. Youtubeon nézegettem videókat és a Mészi főz csatorna pergős párolt rizs videója alapján készítem. Nekem bevált. Olyan mint az éttermekben.
Amúgy sos márkájú rizs sikerül nekem a legfinomabbra.
Köszönöm!
Mindenkinek ment a zöld kéz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!