Miért nem tudom rendesen elkészíteni a rizst? Van más is így vele? Valami jó recept valakinek?
Bármit megfőzök,otthon vagyok a konyhába de valami oknal fogva rizst nem tudok csinálni. Próbáltam gyors rizst,jázmin rizst és egyéb B kategóriás elkészíteni.
Volt belőle amelyik ehető de finom egy se volt .
Komolyan kezdem feladni. Ezer receptet próbáltam és mondom a maximum az ehető kategória volt .
Valaki nem tud valami elronthatatlan receptet?
Kérlek negatív véleményt ne írj :(((((((
Én ebből a videóból tanultam rizst főzni:
Nem a hagyományos, olajonmegpirítós rizs, de nekem speciel így jobban ízlik...
Ez nekem évek óta bevált:
- A rizst szűrőbe öntöm, kicsit megrázogatom, majd hideg víz alatt átmosom. Eztán megy bele a főzőedénybe.
- Fűszerezem (só, bors, meg amit szeretnél), majd öntök hozzá másfélszer annyi hideg vizet, mint amennyi a rizs volt.
- Lefedem az edényt, tűzre teszem, és ha hallom, hogy forr, takarékra veszem a lángot.
- Mikor már majdnem elfőtt az összes víz (hallani fogod), akkor leveszed a fedőt, és kész is.
Fontos, hogy főzés közben ne emeld fel a fedőt, mert akkor annyi a gőznek. Használj tapadásmentes edényt, és nagy baj nem fog érni. Ha így is kemény lesz, következőleg még akkor se vedd le a fedőt, mikor lezárod a gázt, hagyd 5-10 percig pihenni.
Én Tesco hosszú szemű rizst szoktam használni, eddig sosem volt vele bajom.
Egyéni is, kinek milyen a jó rizs. Mi itthon puhán szeretjük, régen négyszeres, ma már 3,5-szeres vízben készítjük. Próbáltam kevesebbel, kemény maradt. A mienk mindenféle rizsből (kivéve a barnát) ragacsos lesz, másnap már szeletelni kell, de nekünk megfelel (nekem csak frissen, de elsősorban nem én eszem). A zsírban pirítás az elején ugyanúgy ragacsosan hagyja, egyszerűen mi csak ragacsosra tudjuk főzni a rizst :)
Az íz a rizsen múlik. Nekem a jázmin és az ahhoz közel álló ízvilágú rizs ízlik. A többi általában egyszerűen túl ízetlen nekem (bár a rizs eleve semleges, de a jázmin akkor is finom :D), de pl. a basmatit kifejezetten utálom.
De általában nem magában esszük a rizst...
Köszönöm a választ mindenkinek
Amennyiben nem sikerül a következő rizs,tartok egy rizsnapot és mindegyiket elkészítem:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!