Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem tudom rendesen...

Miért nem tudom rendesen elkészíteni a rizst? Van más is így vele? Valami jó recept valakinek?

Figyelt kérdés

Bármit megfőzök,otthon vagyok a konyhába de valami oknal fogva rizst nem tudok csinálni. Próbáltam gyors rizst,jázmin rizst és egyéb B kategóriás elkészíteni.

Volt belőle amelyik ehető de finom egy se volt .

Komolyan kezdem feladni. Ezer receptet próbáltam és mondom a maximum az ehető kategória volt .

Valaki nem tud valami elronthatatlan receptet?

Kérlek negatív véleményt ne írj :(((((((


2018. okt. 14. 13:32
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
78%
Ketszeres mennyisegu vizzel fozd a masfelszer annyi szerintem keves. En mondjuk nem szeretem a szaraz rizst... Olajon kevergeted kicsit, utana felontod vizzel, megsozod, miutan felforrt a viz, lefeded, fozod egy 10 percet, mielott kezdene leragadni, lekapcsolod utana meg gy 10-15 percet allni hagyod letakarva. Nekem igy sikerulni szokott mindig. Persze a jo minosegu rizs sem art.
2018. okt. 14. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 anonim ***** válasza:
0%
Azért a rizsfőzés nem agysebészet.
2018. okt. 14. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/26 anonim ***** válasza:
52%
A leghülyebiztosabb, ha veszel előfőzött tasakos rizst és a dobozon leírt módszerrel megfőzöd. Így még nekem is, a kétbalkezesnek, mindig sikerül.
2018. okt. 14. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 anonim ***** válasza:
31%
Só, kb 1,5 szeres víz, bevágom a mikróba, addig, amíg van rajta folyadék majd 2-3 percig állni hagyom, al dente pergős rizs lesz
2018. okt. 14. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 anonim ***** válasza:
52%
a gyors rizsnél (érdekes hogy van ami 20-25 perces elkészítésű van amelyik 10, akkor mi számít gyorsnak?) annyi a taktika hogy 1,5-2 percig tovább kell főzni de többel semmiképp. én szeretem betartani az előírt időket, és találkoztam olyannal amit előírás szerint elkészítve gumis pergős lett de így meg pont tökéletes épphogy tapadni kezdős én így szeretem.
2018. okt. 14. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 anonim ***** válasza:

Én ebből a videóból tanultam rizst főzni:


Nem a hagyományos, olajonmegpirítós rizs, de nekem speciel így jobban ízlik...


[link]

2018. okt. 14. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/26 anonim ***** válasza:
78%

Ez nekem évek óta bevált:


- A rizst szűrőbe öntöm, kicsit megrázogatom, majd hideg víz alatt átmosom. Eztán megy bele a főzőedénybe.

- Fűszerezem (só, bors, meg amit szeretnél), majd öntök hozzá másfélszer annyi hideg vizet, mint amennyi a rizs volt.

- Lefedem az edényt, tűzre teszem, és ha hallom, hogy forr, takarékra veszem a lángot.

- Mikor már majdnem elfőtt az összes víz (hallani fogod), akkor leveszed a fedőt, és kész is.


Fontos, hogy főzés közben ne emeld fel a fedőt, mert akkor annyi a gőznek. Használj tapadásmentes edényt, és nagy baj nem fog érni. Ha így is kemény lesz, következőleg még akkor se vedd le a fedőt, mikor lezárod a gázt, hagyd 5-10 percig pihenni.


Én Tesco hosszú szemű rizst szoktam használni, eddig sosem volt vele bajom.

2018. okt. 14. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 anonim ***** válasza:
42%

Egyéni is, kinek milyen a jó rizs. Mi itthon puhán szeretjük, régen négyszeres, ma már 3,5-szeres vízben készítjük. Próbáltam kevesebbel, kemény maradt. A mienk mindenféle rizsből (kivéve a barnát) ragacsos lesz, másnap már szeletelni kell, de nekünk megfelel (nekem csak frissen, de elsősorban nem én eszem). A zsírban pirítás az elején ugyanúgy ragacsosan hagyja, egyszerűen mi csak ragacsosra tudjuk főzni a rizst :)


Az íz a rizsen múlik. Nekem a jázmin és az ahhoz közel álló ízvilágú rizs ízlik. A többi általában egyszerűen túl ízetlen nekem (bár a rizs eleve semleges, de a jázmin akkor is finom :D), de pl. a basmatit kifejezetten utálom.

De általában nem magában esszük a rizst...

2018. okt. 14. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ mindenkinek

Amennyiben nem sikerül a következő rizs,tartok egy rizsnapot és mindegyiket elkészítem:D

2018. okt. 14. 19:36
 20/26 anonim ***** válasza:
27%
Egyszerű rízst főzni, fogod olajon megpirítod, majd 2x mennyiségű vízzel felengeded, lefeded. Mikor látod h kürtök vannak rajta elzárod a gázt, majd hagyod fedővel 15 percig.
2018. okt. 14. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!