Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem tudom rendesen...

Miért nem tudom rendesen elkészíteni a rizst? Van más is így vele? Valami jó recept valakinek?

Figyelt kérdés

Bármit megfőzök,otthon vagyok a konyhába de valami oknal fogva rizst nem tudok csinálni. Próbáltam gyors rizst,jázmin rizst és egyéb B kategóriás elkészíteni.

Volt belőle amelyik ehető de finom egy se volt .

Komolyan kezdem feladni. Ezer receptet próbáltam és mondom a maximum az ehető kategória volt .

Valaki nem tud valami elronthatatlan receptet?

Kérlek negatív véleményt ne írj :(((((((


2018. okt. 14. 13:32
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
9%
Csodát tenni senki nem tud.
2018. okt. 14. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/26 anonim ***** válasza:
31%

Mi a mértéked? Szerintem ott lesz neked a hibád.


minden bögre rízs=1,5 bögre víz.


Olajon megpírítod üvegesre, közepes lángon, közben sózid, pici ételízesítő (vegete v. Maggi) és 1,5x-es hidegvíz. Megvárod míg elfől róla a víz, lefeded, gáz lezár és 10 percig nem veszed le róla.


Ennyi. Nem egy nehéz..Különböző dolgokkal meg lehet bolondítani..

2018. okt. 14. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/26 anonim ***** válasza:
80%
Milyen eredményt vársz? Pergős, ragacsos?
2018. okt. 14. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/26 anonim ***** válasza:
94%

Nekem is hol sikerul, hol nem, pedig mar szamtalanszor csinaltam. Altalaban pergos helyett ragacsos lesz, belul meg kemeny marad, es hiaba teszem vissza a langra, nem segit mar rajta.

Valahogy a jo vizmennyiseget kellene eltalalni...

2018. okt. 14. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/26 A kérdező kommentje:

Ha ragacsos lesz sütobe teszem picit és utána jobb.

Kemény a rizs . Én is így főzöm ahogy ahogy írtad 1,5pohar víz 1 pohár rizs

De valahogy mindig keményre sikerül.

Lehet azon csúszik el hogy sokáig pírotom vagy sok olajba.

2018. okt. 14. 14:00
 6/26 anonim ***** válasza:
57%
Erre való a riusfozo edény, azzal elronthatatlan
2018. okt. 14. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/26 anonim ***** válasza:
93%
Amúgy meg 1 rész rizs, két rész víz az arány, nem csodálom ha másféllel kemény marad
2018. okt. 14. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/26 anonim ***** válasza:
71%
Vegyél jó rizst. Én basmatit főzök (két rész víz, egy rész rizs, vastag fenekű lábos, fedő, kis láng), MINDIG jó lesz.
2018. okt. 14. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/26 anonim ***** válasza:
61%

Hülyebiztos megoldás, próbàld ki; főzd ki 5x mennyiségű vízben, mint a tésztát. Leszűröd, és kész. Pergős lesz.


A hagyományos főzésnèl úgy csinálom, hogy pici olajon átforgatom, rá a víz. Egy bögre rizsre nem egész két bögre víz. Ugye a rizs se púpozott bögre, mert arra több víz kell. Mikor olyan tejbegríz állaga van, akkor fedőt rá, lezárom a gàzt. A fedő alatt puhára párolódik kb. 15 perc alatt. Esetleg tehetsz rá vastag konyharuhát is, úgy jobban tartja a hőt. Utána le a fedő, és 5 perc alatt kétszer átkeverem.

Ízesíteni úgy szoktam, hogy apróra vágott hagymát, és egy negyed friss paprikát teszek bele, (Ha van), só helyett vegetát.

Így nem olyan ízetlen.

2018. okt. 14. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, mindet ki fogom próbálni:D
2018. okt. 14. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!