Babfőzelék recept?
Sokan nem tudnak jó babfőzeléket csinálni,ezért tessék:
A babot előző este beáztatjuk.
A beáztatott babot és a füstölt oldalast kb 1,5 liter vízben feltesszük főni.
Beleteszünk 1 fej vöröshagymát egészben, amit később, mielőtt szétfőne eltávolítunk.
Hozzáadjuk a sót és a zúzott fokhagymát.
Amikor a bab és az oldalas is megfőtt (kb. 140 perc), kivesszük belőle a füstölt húst és berántjuk a főzeléket. (Rántáshoz: a lisztet a zsíron zsemleszínűre pirítjuk, kb 3 dl hideg vízzel felengedjük és szűrőn keresztül hozzáöntjük a babhoz, amit közben állandóan kevergetünk.)
Belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk.
Szívesen.
Én a füstölt húst előre megfőzöm, babérlevéllel, hagymával és szemes borssal. Amikor kész, akkor leszűröm és ebbe a lébe teszem bele a babot főni. Teszek bele fokhagymát és vöröshagymát is, de nem egészben, hanem apróra vágva, az elfő benne. Nem szoktam rántani, hanem tejfölösen behabarom és ekkor teszem bele a a darabolt füstölt húst.
De köszönöm, hogy megosztottad a te tapasztalatodat, biztos jól sikerült, ezért írtad ki!:)
#5
Én szívesen segítenék neked, de ...
1) a babot habarom, de azt sem szűröm, mégsem "nokedlis"
2) de amit rántok esetleg (pl. töltött paprika) azt sem szoktam soha szűrni.
Én mondjuk meg azt nem értem, hogy minek is kellene?
Beleöntöd az ételbe, elkevered és kész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!