Mit csináljak, hogy a kakaó por jól oldódjon a tejben?
Nagyon utálom , mikor úszkálnak a tejben az összecsomósodott kakaó darabkák.
Van valami trükk, hogy ez ne történjen meg ?
Sajnos cukorbeteg vagyok , így nem tudok instant kakaóport használni a szőlőcukor tartalma miatt. Muszáj házilag kikeverni az esti itókámat a megfelelő édesítőszerrel.
Próbáld úgy, mint a pudingot.
Felmelegíted a vizet, majd előbb a kakaóport teszed a pohárba, rá egy kis víz, csomómentesre kikevered és hozzáadod a többi vizet- tejet.
Vizesen jobban oldódik. Tej zsíros és ott könnyebben csomósodik. Ez a magyarázata annak, amit fentebb is írnak.
Kis meleg, de nem forró vízzel felöntve csomó mentesre lehet keverni. Én a tejet is forralom, mert úgy kijön jobban a tejcukor íze. És forrás után hideg vízbe rakom az edényt és csak utána rakom bele a hígított kakaót. Azt tapasztaltam, a túlzott meleg ront a kakaó ízén.
Cukor szint mindenkinek más. Régen 2-3 arányban, ma már 2-1 arányban keverem a kakaópor-cukor alapanyagokat. És csak holland kakaót használok, a Szerencsi és a spáros "holland szerű" kakaópor számomra hulladék.
Ez van, el vagyok kényeztetve :)
Nem kell főzni. Turmixgépben a legjobb. Olyan lesz, mint a bolti kakaó, az a zacskós.
Esetlek lehet kapni minden százforintos boltban palacsinta shakert. Olyan, mint egy kulacstetejű pohár. Abban van egy szűrő. Beleteszed, összerázod, kész.
Ilyesmi
Bocsi, előzőből lemaradt.
Az édesítő szeret a kakaó tejben történő a feloldása után adagolnám szó szerint ízlés/izlelés alapján. Semmi képen nem keverém a porral. Nem tudom, mennyire csomósodhat tőle, meg nem vagyok jártas az édesítőszer "erejében" / intenzításában.
Érdekes dolgot tapasztaltam.
Meleg tejre rászórtam a kakaót. Valamennyi szépen eloldódott, kevergetés hatására.
Utolsó hozzászólónak mondanám, hogy a folyékony édesítőszert hozzáadagoltam. :)
Megittam a kész keveréket, majd az alján ott maradt csomókat kevés tejjel felöntve elkevertem, ahogy javasoltátok (puding módjára).
Jött a meglepetés.
Annak ellenére, hogy az csomókban álló kakaó legalább dupla mennyiséget képviselt a korábbi oldódotthoz képest, mégsem lett barna a keverék. Egészen világos maradt.
Lehet, hogy rosszul gondolom, de a kakaóban valami más anyag is van. Felütik, mint a kábszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!