Miért van az, hogy zsíroskenyérhez inkább tea illik, vajas kenyérhez pedig kakaó?
Ízlés kérdése! Én simán megiszom a zsíros-kenyérhez a kakaót is, és fordítva is. Mikor milyen kedvem van. Ha neked sem úgy ízlik mint másoknak, akkor minek követed őket birka módjára?
Erről az jut eszembe mikor egy ismerősöm kisfia a vajas-kenyeret a szelet közepénél(kenyérhéj) akarta megkezdeni, és az anyja rászólt, hogy nem ott kell, hanem a végén. Ilyen párbeszéd lett köztünk:
-Rá van írva, hogy csak ott lehet megkezdeni?,
erre kiakadt az anyja, hogy
-De akkor fülig vajas lesz, és meg kell mosni!
Mire én:
-Mért a kezét nem mosod meg utána?
-De!
-Akkor nem mindegy az a plusz mozdulat, míg letörlöd a száját is?
Mély csend és oltári nagy sértődés volt a vége az anya felől....
#1: Nagyon helyes, támogassuk a felnövekvő ifjúságot új utak keresésében! Még sokra viheti a kicsi, persze ha nem, az sem nagy baj.
Kérdező, nekem a vajas kenyérhez is illik a tea, de a vajas pirítóshoz mindenképp. Zsíros kenyérhez a hagyma illik, sosem teáznék mellé, maximum teljesítménytúrán csináltam olyat.
De amúgy komolyan! Miért jó, ha valamit csak így vagy csak úgy lehet csinálni? Erre eszembe jutott egy tanmese:
A kisfiú története – Így csorbítják a gyerekek kreatívitását egyes tanárok!
Nekem a zsíros kenyér egy intenzíven sós, "kemény" étel, amihez nem illik az édes, "lágy" kakaó (én például a zsíros kenyeret csak hagymával eszem, és szerintem a teánál is jobban illik hozzá egy korsó sör, de ez az én egyedi problémám), míg a vajas kenyér jellegtelenebb, lágyabb, jobban elviseli az édes ízt.
De ahogy például a marhapörkölt után nem iszunk édes fehérbort, úgy a desszert után meg nem iszunk szárazat, mert nem illenek össze az ízek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!