Persze, hogy lehet, de miért akarsz így csinálni kakaót? Allergiás vagy a tejre?
Vízzel is lehet, vagy más, nem tehén tejjel..(zabtej,rizstej,mandulatej,kecsketej, stb)de nem lesz az igazi.Nagyüzemben tejporból is.
200 ml növényi tej (nálam általában rizstej, de kókusztejjel sem lehet rossz...)
50 gr tejmentes étcsokoládé
cukor ízlés szerint
kókusztejből készült hab
Olvasszuk fel gőz fölött (általában felteszem a tejet melegedni, és az ebből keletkező gőzben megolvasztom a csokoládét)- esetleg mikróban 20 másodpercenként megkeverve- a csokoládét , majd öntsünk hozzá fél deciliter meleg tejet, és egy habverővel keverjük csomómentesre. Ez után mehet bele a többi forró tej is. Ha szeretnénk hozzá cukrot adni, akkor azt most tegyük meg, bár a rizstej magában is édeskés, az igazi forró csoki rajongók pedig cukor nélkül isszák, de ez ne zavarjon, kóstold meg, és ha kell bele cukor, tegyél bele. Barna cukortól nagyon finom lesz :-)
Öntsük bögrébe, és kanalazzunk rá habot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!