A Kakaós lepényt (pite) sosem sikerül!? (Bőv. Lent)
Követem a receptet - tojás, cukor, kakaó, zsír, tej, liszt, sütőpor. Régi recept, csak nekem nem sikerül. Sütés után a lepény teteje megkeményedik, a belseje nem sül meg.
Aztán internetről is kerestem receptet, az sem sikerül.
Csak ezzel a sütivel van gondom.
Lehet hogy túl forró sütőben sütöd,
A kevert tésztákat 170 fokon , hőlégkeverés nélkül szoktam sütni.
A lisztet kakaót és a sütőport mindig át kell szitálni,hogy több levegő legyen a tésztában.
Rengetegszer készítem azt a HI.féle sütit, igaz már nem zsírral, hanem vajjal. Soha nem kemény a teteje, így szerintem is a sütőddel lehet valami baj.
sokszor szórok rá lecsurgatott meggyet, vagy sütásálló lekvárdarabokat, azt is szépen befedi a tészta és nem száraz a teteje.
esetleg próbáld meg, hogy, amikor kiveszed a sütőből, takard be alufóliával kis időre. a párától biztos, hogy puha marad a teteje is.
Én mindig előmelegített kb 180 fokos sütőben sütöm, és villapróbával ellenőrzöm, hogy a közepe is átsült-e. A hústű csalóka !kb harminc perc kell neki, mert a kakaótól nehezebb a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!