Mitől lesz szivacsos a tészta? (pite)
Ugyanazt a receptet vki szivacsosra tudja csinálni, vki nem.
Mitől függ hogy puha szivacsos legyen?
A neten ezerféle recept lehetetlen egyesével kiprobalni.
Plusz olajmentesen kesziteném...
Mit értesz pite alatt, a gyúrt linzerszerűt, vagy valami kevert tésztát?
A kevert tésztát sem lehet zsiradékmentesen készíteni, ha nem olaj, akkor vaj kell bele.
Ez a "szivacsos " kifejezés sem a legjobb, mert van aminél éppen negatív jelző.
Kevertnél a levegős, könnyű, piskótaszerűre gondolhatsz, ami nem tömör.
A kevert tésztákban fontos a zsiradék (nem okvetlenül olaj ) a tojás, a tej/joghurt/kefír, és a sütőpor.
30 dkg liszthez, kevert tésztánál simán mehet egy zacskó sütőpor.
Könnyű, laza lesz, nem tömör.
A hozzáadott kakaóporral viszont vigyázni kell, mert lehúzhatja, tömörítheti a tésztát. A kakaó mennyiségét le kell vonni a lisztből, és úgy nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!