Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitől lesz szivacsos a tészta?...

Mitől lesz szivacsos a tészta? (pite)

Figyelt kérdés

Ugyanazt a receptet vki szivacsosra tudja csinálni, vki nem.

Mitől függ hogy puha szivacsos legyen?

A neten ezerféle recept lehetetlen egyesével kiprobalni.

Plusz olajmentesen kesziteném...


2016. jún. 5. 17:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Próbáld ki, hogy miután beleteszed a liszted bármilyen süteménynél, utána már csak kézi habverővel keverd, ne gépivel, és azt is óvatosan, inkább csak forgasd össze, hogy ne menjen ki a levegő belőle.
2016. jún. 5. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Mit értesz pite alatt, a gyúrt linzerszerűt, vagy valami kevert tésztát?

A kevert tésztát sem lehet zsiradékmentesen készíteni, ha nem olaj, akkor vaj kell bele.

Ez a "szivacsos " kifejezés sem a legjobb, mert van aminél éppen negatív jelző.

Kevertnél a levegős, könnyű, piskótaszerűre gondolhatsz, ami nem tömör.

2016. jún. 5. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, nem tömör piskotaszerűre gondolok.
2016. jún. 5. 18:38
 4/4 anonim ***** válasza:

A kevert tésztákban fontos a zsiradék (nem okvetlenül olaj ) a tojás, a tej/joghurt/kefír, és a sütőpor.

30 dkg liszthez, kevert tésztánál simán mehet egy zacskó sütőpor.

Könnyű, laza lesz, nem tömör.

A hozzáadott kakaóporral viszont vigyázni kell, mert lehúzhatja, tömörítheti a tésztát. A kakaó mennyiségét le kell vonni a lisztből, és úgy nem lesz gond.

2016. jún. 5. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!