Milyen arányok vannak ehhez a sütemény tésztához?
Sziasztok!
Sajnos elveszett a recept, és már nagyon régen nem csináltam. Az alábbi anyagok sütemény tésztához voltak jók valamilyen arányban - jellemzően almás pite.
Volt benne liszt, cukor, tojás sárgája, egész citrom héja, margarin, és tejföllel volt összegyúrva. Sütőpor nem emlékszem, volt-e benne, élesztő pedig biztosan nem volt. Aki véletlenül ismeri ezt a receptet, és tapasztalatból tudja az arányokat, had kérjem meg rá, hogy írja ide föl. Köszönöm.
Ebben a receptben nincsen tejföl, azon kívül minden van, amit leírtál. Linzertészta, most sütöttem, isteni omlós lett:
Hátha segít valamit :)
Az én almáspitém receptje.
30 deka liszt,20 deka vaj/margarin , de zsírral is lehet keverni, 10 deka porcukor, egy citrom reszelt héja, egy csipet só, egy tojás sárgája és annyi tejföl, hogy gyúrható rugalmas legyen a tészta.
a zsiradékot elmorzsolom a lisztben, utána mehet a többi hozzávaló. a tejföl mellettem van és annyit teszek hozzá, amennyi szükséges. 1-2 kanál általában elég.
ha tökéletesen összegyúrtam a pitetésztát, kettéveszem és legalább fél órát pihentetem.
Utána kinyújtom az elsőt, és kibélelem vele a sütőpapíros tepsit.(nem kellene a papír, de én szeretem) megszúrkálom villával sok helyen a tésztát, majd megszórom egy kis szitált zsemlemorzsával. erre jön az almatöltelék, amit mikróban egy picit előpároltam. szép vastagon elterítem rajta, majd kinyújtom a másik lapot is, és a nyújtófával ügyesen ráterítem az almára. megint megszúrkálom bőven.
a maradék tojásfehérjébe teszek egy csapott kanál tejfölt, egy teáskanál porcukrot és villával jól felverem. ecsettel rákenem a tészta tetejére. szép piros puha lesz a teteje tőle.
hát kb 45 perc-1 óra, mire szépen megsül, de, ha már a fahéjas almaillatot érezni, akkor általában kész is.
Teljesen kihűtve lehet szépen kockákra vágni.
a jó linzer/ pite tészta arányai:
3:2:1 (liszt:zsiradék: cukor)
Nyugodtan...kis sem tudod nyújtani, ha mégis, olyan száraz kekszed lesz, hogy beletörik a fogad.
Bárki írhat itt bármit, úgyis Te döntesz, hogy mit csinálsz. Tiéd a pálya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!