Ramen készítés magyaros módra?
Első életemben elkészítendő ételnek a Rament gondoltam.
De vannak néhány dolgok amiket nem értek példáúl a liszt.
A liszteken vannak olyanok hogy Bl55 és hasonlók na és hogy ezek mit jelentenek nem igazán tudom szóval megköszönném ha valaki megtudná mondani.
Következő
Ha a tészta megvan jöhet a leves nem akarom túl gondolni sima húsleves csak rakok bele egy kis szója szószt.
E mellé akarok még egy kis pirított sertéshúst és egy vagy két tojást.
Szóval az lenne a kérdésem hogy nagyjábol ezzel a receptel sikerülhet e?
A lisztes kérdés meg ugye adott
Előre is köszönöm a választ.
17F
Ez így nem Ramen lesz, hanem egy húsleves házi tésztával, de hívhatod persze ramennek. Elég bátor kezdés. Vagyis gondolom a lisztet a tésztába gondolod. A BL tudtommal búzalisztet jelent, a szám pedig utána a korpatartalom. Attól függően, hogy mihez kell kenyér, süti, pizzatészta választod meg. Az, hogy levesbe való tésztának milyen liszt kell, ahhoz én rendes receptet keresnék a helyedben, amúgy meg sima búza finom lisztet használnék. A szójaszószt mikor akarod beletenni és mit jelent nálad a "sima húsleves"?
Összességében én a helyedben valami könnyebb ételt választanék vagy újra gondolnám a koncepciót. Egy sima húsleves (ha az úgyis megy) pl bolti tésztával nem jó?
1. A rámen NEM húsleves magyar értelemben.
2. A liszttel nem tudom, mit akarsz, de a rámenbe speciális tészta kell, azt otthon elég nehezen lehet csinálni (én egyszer rászántam magam, egy napi munkámba került, pedig gyakorlott vagyok a konyhában), ha te összekutyulsz valamit, akkor még az sem biztos, hogy ehetö lesz.
3. A rámenben semmi keresnivalója sült/pirított húsnak, az bele kell(ene) fözni, ugyanígy a tojást is.
4. A "teszek bele kicsi szójaszószt" teljesen fölösleges, mert ettöl garantáltan nem lesz belöle rámen.
Ha ráment akarsz, akkor tudok adni egy eredeti (japán ismeröstöl kapott, és lefordított) receptet, de tésztát akkor is venni kell hozzá.
Ha húslevest akarsz, akkor csinálj azt, de ne nevezd rámennek, mert semmivel sem lesz inkább az, mint pl. disznópörkölt - azaz csak egy elrontott húsleves lesz az eredmény.
Én sütök-főzök egy ideje, de ramen tészta készítésbe nem kezdenék bele. Biztos láttál már kínai tésztakészítőket, ahogy dobálják meg nyújták a tésztát. No azt én nem próbálnám meg, ők is évekig gyakorolják.
Persze úgy is lehet, hogy nagyon vékonyra nyújtod a tésztát, és gyufaszálra vágod. De ez se kezdőknek való, ráadásul az igazi ramen tészta nem is hasonlít a mi nagyi féle levestésztánkra. Eredetileg lúgos vízzel csinálták, de ha nem kapsz ilyet, akkor jó a sült szódabikarbóna is bele, de ezt nem részletezem itt, van recept a neten.
Végül is a többi része hasonlít a mi húslevesünkre, persze lehet, lesz, aki kötözködne, hogy de eredetileg ezt így kell, meg úgy kell. Illetve annyiban különbözik, hogy ők mindenfélével gazdagítják. Étteremben csirkéset ettem, abban volt savanyú répa, szójarügy, narutomaki, fél tojás (ez állítólag akkor jó, ha a sárgája még kicsit folyós), valami nagyon zöld salátalevél féle, meg valami fekete gomba, de nem shitake.
Szóval neki kezdhetsz, de én a tésztáját biztos, hogy be próbálnám szerezni valahol, mint ahogy sima magyar cérnametélt gyártásához se kezdek otthon, veszek a boltban inkább.
Ha-ha-ha, és japán ételt csak japánok gyárthatnak?
Itt a videóban az úriember biztos, nem japánul beszél:
https://www.youtube.com/watch?v=f2kesmAO8VU&t=629s
De amúgy ahol ettem ramen levest, Sakura ramennek hívják, de kínaiak üzemeltetik.
Persze, hogy nem csak a japánok készítenek ráment, de én még emlékszem, hogy pár éve itt igencsak fel voltak háborodva a "magyarok", hogy egy amerikai valaki "magyar gulyást" fözött, hogy ennek semmi köze az igazihoz - ebben az esetben is ez van, az a rámen még véletlen sem az, aminek lennie kellene.
A linkben eleve nem ráment föznek, hanem tésztát készítenek, méghozzá nem is rámenhez valót, hanem sobát, ami egész más, másféle tészta kell hozzá.
(Hogy lefordítsam neked: kb. olyan tévedés, mintha húslevesbe nokedlit tennél cérnametélt helyett!)
Látom a japán ételek kedvelése ellenére valaki nagyon magyar: lételeme a kötözködés.
*a soba tészta is japán :)
* mi bajod van a nokedlis húslevessel?
"a soba tészta is japán :)"
Igen, csak nem a rámenbe való, az egész más fajta!
"mi bajod van a nokedlis húslevessel?"
Az, hogy nem ez a megszokott, ha megkérdezel 500 embert, akkor azok közül legfeljebb egy mond esetleg nokedlit, a többi vagy cérnametéltet, vagy esetleg lúdgégé tésztát.
Ajj, elrérünk a tárgytól, szegény kérdező meg csak annyit fog tanulni az egészből, hogy az emberek szeretnek kötözködni.
De összefoglalva: jobban jársz, ha veszed hozzá a tésztát, bár érdekesség képen kipróbálhatod a készítését is. Vannak fenn videók a neten, ahol (urambocsá', nem mindig japánok) készítenek ilyet. Pl.
(ja, neki van tésztakészítő gépe. Ha neked nincs, akkor marad a nyújtás és gyufaszálra vágás.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!