Házi túró készítés után megmaradt savót lehet valahogyan hasznosítani? Kb 7,5 dl.
Figyelt kérdés
2016. máj. 25. 09:45
1/8 anonim válasza:
Meginni - kimondottan egészséges, illetve vannak oylan süteményfélék, amikhet fel lehet hasznalni.
3/8 anonim válasza:
Nagyanyámék korában nem volt üdítő, ők a savót itták. :)
4/8 anonim válasza:
Turmixolj össze botmixerrel saccperkábé 30 dkg érett epret és evvel a savóval higítsd fel, így lesz úgy egy liternyi egészséges, ízeletes italod,amit azért egy napon belül érdemes elfogyasztani, de amilyen finom, ebből nem lesz gond. Én nem is édesítem, mert minek, behűtve hihetetlen jó szomjoltó és nagyon értékes tápanyagforrás. Más gyümölccsel is működik, de az epernek most szezonja van és a 30 dekányi nem is akkora összeg, hogy ne lenne megfizethető, így max 300 ft-ból van egy liter házi készítésű tejsavó-turmixod, ami garantáltan mindent visz. Egészségedre!
5/8 anonim válasza:
Meginni, jól behűtve. Sok értékes anyag van benne, kár lenne a csapba önteni.
Nem elrémítésképpen írom, csak, hogy a hasznosságát jelezzem, egy deci sem ment kárba soha a tejiparnál, mert fillérekért, vagy akár ingyen elvihették a kocatartók, mert kiváló , értékes alapanyag.
6/8 anonim válasza:
Azért 7,5 dl + 30dkg eper turmixot egy nap alatt megitatni egy emberrel... Erőteljes fosást helyez kilátásba.
7/8 anonim válasza:
Nem tudom, én nekem még sosem ment a hasam tőle. Ez nem tej, hanem savó és sima gyümölcs (abból sem tonnányi) de gyomra válogatja. Én alapon sokat iszom, ha turmixos napom van (úgy értem csinálok nagyobb adagot), simán megiszom délig az egy litert, akkor is, ha tejes alapú. Nem azt mondtam, hogy egy ültő helyében gurítsa le, hanem hogy egy napon belül lehetőleg fogyassza el. Mondjuk ha nem egyedül él, akkor pláne nem lesz gond. Ez nem ipari mennyiség egyáltalán. Én eleve fél literes adagokban iszom, ha már nekiállok.
8/8 anonim válasza:
Fagyaszd le kisebb adagokban, jó lesz turmixokhoz, süteményekhez, kenyérsütéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!