Ez jó arány szalámihoz?
Inkább olyan paprikás lenne, a 70: 30 azt jelenti, hogy 70% disznó 30% marhahús? Miért novemberben csináljam? Ezt most nem kötekedés gyanánt kérdezem, hanem nekem ez lenne az első szalámim és minden tanács érdekel, ami előre visz. Valami olyasmit hallottam egyszer, hogy az akkor készült szalámik jobb minőségűek, vagy micsoda.
Köszönöm szépen a segítséget. Bízok benne hogy nem fogom elrontani.
Az arányokról: 70% hús (lehet benne 15-20% marha, de ne több) és 30% kemény zsiradék.(hasa, tokaszalonna, ilyesmi, lényeg, hogy ne puha nyúlós legyen).
Azért hagyd meg tél elejére, mert a szalámi kb. a 3. hónapban van a csúcson minőségileg, addig hűvös, szellős helyen kell érlelni. persze, ha van ilyen helyed, akkor mehet most is...
Lényeges a levegőmentes töltés, (mondhatni alapvető, és a hideg (20 fok alatti) két napos füstölés.
Ha van konkrét kérdésed, szívesen segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!