Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Barna rizst savóban mennyi...

Barna rizst savóban mennyi ideig kell főzni? Mi a barna rizs és savó optimális aránya?

Figyelt kérdés

Házi sajt készítése kapcsán van itthon savó. Úgy hallottam, hogy főzéshez ezt fel lehet használni.

Van valamilyen konkrét tapasztalatotok ilyen téren?

Milyen ételek készítéséhez szoktátok felhasználni a savót?



2012. jún. 26. 21:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Utolso kerdesre: Anyu a savot tejfeles fözelekekbe szokta, viz helyett, es sos stanglinak (=sörkifli) a viz helyett.

A többihez nem tudok hozzaszolni.


Ha elkeszült a sajt, erdekelne a recept, vegül milyen aranyban, hogy csinaltad, es milyen lett?

2012. aug. 30. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia! Köszi, hogy írtál! Azóta már kipróbáltam a barna rizs főzését savóban (többször is), sikerült, nagyon finom volt. Készítettem savó felhasználásával péksüteményeket is és tényleg nagyon finomak voltak! A sajttal kapcsolatos kérdésedre egy linket "válaszolok": http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..

Ez az én kérdésem itt a gyakorikerdesek.hu oldalon, de a kommentelők tőlem is kérdezgettek, így nem csak a kérdésemet, hanem válaszokat találsz a megadott linken, sajt készítésével kapcsolatos beszélgetést olvashatsz ott. Szia!

2012. aug. 31. 11:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Köszönöm! :)

Meg ha megkerdezhetem, mennyi ideig fözted?

Egyszer vettem barna rizst (csak mivel allitolag egeszsegesebb), de vizben olyan idötlen ideig fött, hogy azota inkabb nem...

2012. aug. 31. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Szia! Igen, ez így van: a barna rizsnek hosszabb idő kell ahhoz, hogy elkészüljön, mint a fehér rizsnek. Nálunk pár éve még rengetegszer volt barna rizs a menü, de mostanában igyekszünk abból is kevesebbet fogyasztani. Általában 50 perc alatt elkészül a barna rizs a legalacsonyabb fokozaton. (Nekem indukciós főzőlapom van most, azon 60 fok a legalacsonyabb beállítható hőmérséklet, de folyamatosan, automatikusan kapcsolgatja magát a szerkezet, hogy ne melegedjen túl.) Amikor a savóban főztem a barna rizst, akkor a főzési/párolási idő jóval meghaladta az előbb írt 50 percet és körülbelül 1,5 óra alatt készült el az étel. Fehér rizs párolásakor is tapasztaltam azt, hogy amikor pl. paradicsommal együtt teszem a fazékba, akkor lassabban készül el a paradicsomos rizs mint a natúr, gondolom, hogy amiatt, mert savas közegben lassabban fő a gabona (is). Szép napot!
2012. szept. 2. 12:13
 5/5 A kérdező kommentje:

Szia!


Kérdeztél a sajt készítésével kapcsolatban. Még egy kicsit kiegészítem a korábbi válaszomat (a fentebbi linken található csevegést).


Volt egy érzésem, hogy ahonnan régebben beszereztem a tejet, ott vizezték; az ízén éreztem, hogy nem elég „tömény”, de azért elég jó volt, így csak kicsit gyanakodtam.


Viszont korábban a SPAR-ban láttam, hogy ott kapható 3,5%-os tej, ami akkor 179.- Ft volt, így vettünk próbaképpen 2 litert. Jóval több lett ebből a bolti tejből a sajt, mint az általam korábban beszerzett „házi tehéntejből”...


2 liter bolti, SPAR-os, 3,5%-os Landmilch márkanevű tejből 372 gramm lett a sajt. A SPAR-ban vett tej hőkezelt, emiatt a végeredmény ebből a tejből másabb (állag szempontjából).


Ha szeretnéd kipróbálni a linken leírt receptet, akkor arra alkalmas a SPAR-ban kapható 3,5%-os tej, nem muszáj a piacra vagy házhoz menni tejért - lehet, hogy ott is vizezik. Nem volt mindegy, hogy kitől vagy honnan szerzi be az ember lánya a tejet. Természetesen, ha be tudod szerezni megbízható helyről a friss tehéntejet, akkor érdemes abból készíteni a sajtot, túrót.


Szia!

2012. szept. 2. 12:35

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!