A barna rizs savas vagy lúgosító hatású?
Figyelt kérdés
2008. aug. 23. 23:31
1/2 anonim válasza:
Lúgosító hatású élelmiszerek
Gyümölcsfélék:
ananász (friss), banán, őszi-, sárgabarack, cseresznye, datolya, dinnye, sárgadinnye, egres, füge, körte, mazsola, szőlő, ribizli.
Zöldségfélék:
paradicsom, articsóka, zöldbab, borsó, bors, algák, olíva, brokkoli, fokhagyma, hagyma, kapor, káposzta, kelkáposzta, petrezselyem, sárgarépa, spenót, sóska, spárga, torma, friss uborka, zeller, saláták, retek, szójabab, szójalecitin, gabonafüvek (árpafű, búzafű stb.), lucernafű, száraz bor.
Erősen lúgosak:(zeller, sárgarépa, cékla, retek)
Tejtermékek:
tej (csak a biotehéntej vagy -kecsketej), joghurt, kefir, savó.
Magvak: köles, hajdina, árpa.
barna rizs, gesztenye, mandula, gyógyteák és zöld tea.
2/2 anonim válasza:
A savó nem savas? a nevében is benne van, meg savanyú is.... na mindegy amúgy a barna rizs szerintem is lúgosító
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!