Mitől függ, hogy egy tojásnak fehér vagy barna a héja? Melyik a jobb és miért?
Szia! A tojás héjának színe a tyúk fajtájától függ csak és kizárólag! (Van egyébként olyan tyúkfajta, ami kékes színű tojásokat tojik)
A takarmányozástól a belsejének az összetétele, színe és a tojáshéj vastagsága függ.
Melyik jobb a másiknál? Mindegyik ugyanolyan jó, beltartalmilag nem különböznek. Régen a fehér volt a "divat", most a barna. Bár, ha tojást festesz húsvétkor, akkor a fehér jobb, mert szebbek rajta a színek :-) lsd liba és kacsatojások megfestve, gravírozva, egyéb, szuvenír boltokban.
Mamáék hoztak faluról fehér héjút, és olyan finom volt, más íze volt, mint amit én boltban szoktam venni (de az barna szokott lenni).
Köszönöm a válaszokat!
nekem is mamának vannak tyúkjai neki van japán (kis testü általába azé a fehét meg az kisseb)meg van normál én amikor olyan tojást eszek a színén mm a sárgája eleve sárgább ésjobb is szval nem az a lényeg milyen a héja hanem hogy honnan van.az amit a hipermarketbe veszel az táppal van felhízlalva meg minden szart adnak nekik hogy jobban hízanak.
amit te kaptál az viszon kukoricán búzán és a szabadba él ezért jobb a tojása
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!