Mi a különbség a fehér és a barna kenyér között? Mennyivel "egészségesebb" az egyik mint a másik? Vagy miben térnek el egymástól?
Kemény kérdés, mivel mindenki mást mond..Sajnos rengeteg érv van mind2 mellett.
Egyik a barnát tartjaa jónak, a másik meg azt modnja, h mind2 egyforma annyi különbséggel, h a barnába még van szinezék is...Az egyik pék is ezt irta, hogy sokkal egészségtelenebb a barna, mivel ő tudja és látja..de bővebben nem irt.
Én is amondója vagyok, h mind2 egyforma, és mind2 "lehet" egészsége sha az ember keveset fogyaszt belőle.
Szerintem nem fogod kideriteni 100%-ra, mivel nem te vagy az első kérdező.
De itt még keress rá mert rengeteg ilyen kérdés van.
Sok sikert!
2. :DDD Ez jó! De nem attól barna, hogy tovább kell sütni.
Attól barna, hogy elvileg rozs van benne, amiben több a rost anyag, ami jót tesz az emésztésnek, a perisztartikának, és mivel hamarabb előidézi a teltség, jóllakottság érzését, kevesebb kell belőle, emiatt kevésbbé hízlal.
A hangsúly azonban azon van, hogy "elvileg"!!
Gyakorlatilag egy rozsos kenyérben alig van némi rozs, a színét valóban inkább színezékek adják, így aztán egy félbarna, barna kenyér táplálkozástanilag kb. ugyanazt tudja, mint a fehér.
A rozskenyér ( két öklömnyi fél kiló, és kis kezem van, tehát tömör, sűrű, a gyengébb gázmegkötés miatt) már más, az tényleg kifejti jótékony hatását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!