Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a barna rizs é...

Mi a különbség a barna rizs é s sima rizs között?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 26. 22:17
 1/10 anonim ***** válasza:
A barna rizsen rajta van a belsö hártyás héja (ami rengeteg különféle vitamint tartalmaz), a fehérröl ez le van hántolva.
2012. ápr. 26. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
és drágább?mennyibe kerül?
2012. ápr. 26. 22:22
 3/10 anonim ***** válasza:
Valamivel drágább, és lassabban fő meg, de sokkal finomabb és egészségesebb.
2012. ápr. 26. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de hogy kell megfözni a barna rizst? Mert nekem nem sikerül, az egész szétmállik, de a közepe még mindig ropogósan kemény. Én meg azt szeretem, ha szemenként van, nem szétfött, de nincs benne kemény rész középen.

Köszi elöre is.

2012. ápr. 26. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Én dobozosat szoktam venni.
2012. ápr. 27. 00:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Előgőzöltet vegyetek, az hamarabb megfő. Amúgy ugyanúgy kell csinálni, mint a fehéret.

Kicsit megpirítod olajon, felöntöd 2-szeres menyiségű lobogó vízzel, sózod, beleraksz egy vöröshagymát egészben (a végén kidobod), és fedő alatt párolod kislángon, néha megkeverve.

Az nem normális, hogy a közepe kemény a széle pedig szétázik, de azt tudni kell, hogy ízben és állagban is van különbség, soha nem lesz olyan, mint a fehér rizs.

2012. ápr. 27. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
A 6. válaszolónak köszönöm. Én is hasonlóan próbáltam, de mégis annyira rossz lett, hogy ki kellett dobni (pedig nem szokásom, rendszerint legalább is átalakitva ehetöve tudok sok minden elrontott dolgot tenni). Valószinü, hogy akkor rossz minöséget fogtam ki.
2012. ápr. 27. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:
Igazából a barna riszt nem úgy kell főzni mint fehéret(legalábbis se a csomagoláson nem úgy volt és nem is sikerült úgy...). Úgy kell mint a tésztát; forrásban lévő vízbe kell beledobni... Remélem így siketülni fog... :D
2012. ápr. 28. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Köszi, ki fogom igy is próbálni.
2012. ápr. 28. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Egy ideje barnát használok, a fehéret anno pirítottam a barnát nem kell, nem tapad össze olyan hamar, nem olyan könnyű elrontani sem mint a fehéret, magasabb a vitamin ásványi anyag és a rost tartalma, lassabban szívódik fel így diétásabb, mégis táplálóbb, csak tovább kell főzni és kicsivel drágább, de olcsóbb mint pl a jázminrizs!
2012. szept. 22. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!