A rizs- vagy zabliszthez milyen arányban keverjem a teljes kiőrlésű búzalisztet, hogy megkeljen, megsüljön?
Figyelt kérdés
Pizzát, zsemlét, kenyeret szeretnék sütni.2015. febr. 10. 07:08
1/4 anonim válasza:
A teljes kiőrlésű már önmagában is nehezebben kel. Elég régen sütöttem már kenyeret (valamikor mindennapos tevékenységem volt), de ha jól emlékszem, a zablisztből max 15 dekát, a rizslisztből 40 dekát szoktam egy kilós kenyérbe rakni.
2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm.
2015. febr. 11. 20:46
3/4 anonim válasza:
Szerintem tisztán ezekből a hozzávalókból nem fog sikerülni a sütés. A rizslisztnek nincs sikértartalma, a zablisztnek sem túl magas, törni fog a tészta. Vagy tegyél bele útifűmaghéjat (habár azt kelt tésztával még nem próbáltam), vagy ahogy az előző válaszoló is írta, adj hozzá fehér búzalisztet.
4/4 anonim válasza:
Miért kevered ezeket a liszteket, nem jó magában a teljesőrlésű? A glutén/sikér csak búzában és rozsban van, ha jól tudom. Ez alkotja a térhálót a keményítővel, amiben megmaradnak a bubik. A rizs meg zab magában csak széfolyna... A teljesőrlésűt is lenyomja a 15% héj/korpa, ami benne van (attól egészséges), ezért elég tömör lesz belőle a kenyér. Nem hiszem, hogyha ezt még összekevered a másik kettővel, akkor abból jó dolgok sülnek ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!