Rizses hús készíthető e hagyományos recept nélkül is?
Pl. külön főzve a rizs, külön a pörköltje.
Ugyan azokkal az alapanyagokkal.
Csak külön-külön a rizs és a pörköltje.
Eredetileg nem rizses húsnak készült.
Később ezeket össze keverve, átforrósítva, fedő alatt állni hagyva, hogy a rizs felszívja a pörköt szaftot és ízét.
Ismét átkeverve rizses hús állagú lehessen?
Lehetséges rizses húst így is készíteni?
Ugyan olyan ízre állagra és zamatra?
AZ elsö téved, a bácskai rizseshúsnak semmi köze ehhez, az ugyanis pörkölt, lecsó és (nyers) rizs összefözve, azaz annyiban különbözik a "közönséges" rizseshústól, hogy van benne lecsó is.
Kérdezö: ha a rizst meg a pärköltet külön készíted el, és csak utána kevered/forralod össze, az nem lesz igazán rizseshús, csak pörkölt rizzsel keverve, mert a rizs nem a pörkölt levében fö meg, nem azzal szívja meg magát, ezért az ízét nem veszi be.
Állagra hasonló lesz, de ízre igen nagy különbség marad.
Kedves Kérdező!
A férjem készített hasonlót, mert azt hitte hogy így kell. A végeredmény: pörkölt egész finom, viszont mellé a rizs, csak rizs sós vízben főzve.
A húst kiettük a rizs ment a szemétbe.
Én nagyon szeretem úgy is, csak ne hívd rizses húsnak (!), csak pörkölt rizzsel.
Én pl. ha rizses hús, akkor mindig a "zöldséges rizses hús"-t készítem, a többi nálam pörkölt rizzsel.
Nem!!!
Ez nem "nem hagyományos recept", ez egyszerűen nem rizses hús, hanem pörkölt rizzsel.
Egy mellékes példa:
(ami hasonló) - mégis finom.
Szeretjük a mákos tésztát.
Én ilyenkor triplán szeretem megszórni mákkal és egy kis mazsolával.
Most ilyen esetben az nem nevezhető mákos tésztának?
Pl. tésztás mák, mazsolával?
Szerintem a rizses hús nem csak egyféleképpen készíthető el.
A rizs mikor szívja fel a pörköltöt, azt én engedéjezem a rizs számára konyhai praktikával.
Eléd rakom a többféle variánst, már szemrevételezéskor sem tudsz különbséget tenni.
Melyik, hogy készült :)
Az arányok, az időzítés, a hőfok, természetesen lényegesek.
A módszerre mégsem csak egyféle. :)
Szabad kísérletezni?
A titkát nem hiszem, hogy mindenkinek látni kell.
A végeredmény: 5-6-7 féle rizses hús variáció.
:)
Mint a vanília fagylaltnál. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!