Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell a homárt élve...

Miért kell a homárt élve megfőzni?

Figyelt kérdés
Talán úgy másabb íze van?
2010. jún. 19. 12:39
1 2
 11/14 anonim válasza:
70%

Nos meglepődtem, hogy még a szakácsoknak sem tanítják az "alapanyag" anatómiáját. :)))))

A válasz a következő: Igen, forrásban lévő vízbe szórják a rákokat. Igen, változik az íze ettől, és más lesz. De, Ázsiában sok helyen a tor és potroh közt alul átszúrják előtte a megfelelő ponton egy evőpálcikával, így megölik...ők így szeretik. Szerintem szerepet játszik benn az is, hogy a homár CSAK frissen jó. Ezért is nem kapni döglött (sokak szerint humánusabb) formájában. A harmadik meg az, hogy ez nem egy csirke, aminek el lehet vágni a nyakát. Van rajta egy pici pont, amit ha megszúrnak, elpusztul, de ezt nem mindenki találná el. Említett forró vízben izgés-mozgás miatt, előtte jegelni szokták. Ekkor a rák hibernálja magát, és meg sem moccan a forró vízbe dobáskor. Mire felébredne, meg megfő. Viszont az itt nyavalygó állatbarátok mint mindig, most is rossz úton járnak. A rák ugyanis nem vergődik a forró vízben. Ugyanis nem ember. A ráknak nincsenek idegvégződései mint nekünk. Ezért nem érez sem simogatást sem hőmérsékleti szenvedést. A rák, gyakorlatilag egy biológiai targonca. Kékvérű csemegének hívják, de nem az arisztokraták étke miatt, hanem mert élve ha megvágják, kék folyadék szivárog belőle. Természetesen ez megint csak nem vér, hisz nem ember. Ez egyfajta fagyálló hidraulika folyadék. Ezt pumpálva megy, és vág/darabol az ollóival akár meleg akár jéghideg vízben, és emiatt nem is fárad el. Vértől teljesen eltérő funkciójú. Sajnálatos, hogy embertársaink manapság már embertársaik az utcán hagyják meghalni, de az általuk nem is ismert állatokra vetítik ki humanista érzéseik. Így fordulhat elő, hogy azt hiszik, hogy a kutyának migrénje van, a homár vérszegény, és sír mikor élve főzik. Valójában meg a magas hőmérséklettől táguló páncél adja azt a sípoló hangot, ahogy alóla távozik a levegő. Természetesen ez akkor is egy állat megölése, még ha csak egy nagyon ősi és nagyon kezdetlegesé is. De ennivalónak fazékban a helye. Aki meg érzékeny lelkű, az keressen magának egy hajléktalant, egy hátrányos helyzetű vagy sérült embert, vagy menjen idős otthonba dolgozni. Szánalmas, hogy sokan kézzel szedik a kutyájuk után a kutyagumit, de a nagyit nem bírják pelenkázni inkább bevágják egy öregotthonba.

2013. dec. 31. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:

Ezt azért érdemes elolvasni:

[link]

2015. okt. 20. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
15%

Azért a növényevést azonosnak tekinteni az állatkínzással elég durva...

És az sem lep meg hogy vénemberek pelenkázásáról szónokol valaki egy homárral kapcsolatos kérdésnél. =D


A válasz tiszta, egyértelmű, és világos: NEM KELL élve megfőzni.

Ha közvetlenül főzés előtt ölik meg valamilyen módon az ugyanolyan végeredményt hoz.


(A vérmes állatvédésről pedig annyit,hogy én is büszkén vallom,hogy az ember az egyik legundorítóbb faj,és az utolsó kis hangya élete is többet ér a szememben mint bárkié aki szembejön az utcán.^^)

2016. szept. 5. 02:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 palilaci válasza:
72%
Sajnalom az edesanyadat kedves utolso.
2017. márc. 29. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!