Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A paszulyt (babot) nagyon...

A paszulyt (babot) nagyon szeretem, de hogy kell úgy megfőzni hogy a héja, ne pattogzzon meg, hogy a leve szép áttetsző legyen?

Figyelt kérdés
Mint például a konzerves .
2010. jan. 14. 11:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
A babot mindig be kell áztatni 12 órára, ha nem konzervet használsz és akkor minden rendben lesz.
2010. jan. 14. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 A kérdező kommentje:

Bocsi ! De akkor is felpattogzik a héja ,ha be van áztatva és ha lassú tűznél fezzöm.

(próbáltam )

2010. jan. 14. 11:40
 3/16 anonim ***** válasza:
Ez bizony úgy van ahogy a kérdező irta..
2010. jan. 14. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim válasza:
csak akkor nem pattogzik fel a héja ha nincs megfőve.mert ha normálisan megfő lejön
2010. jan. 14. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 A kérdező kommentje:
A konzervbe meg van főzve a bab és minden szem épp.
2010. jan. 14. 12:00
 6/16 anonim ***** válasza:
Nálam a konzervesnek is felpattogzik a héja amikor felmelegítem.
2010. jan. 14. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 A kérdező kommentje:

Igazad lehet, ezt nem figyeltem meg !

Kuktába főzőt valaki babot? ottan is felpattogzik, meg bezavarosodik a leve ? Mer ne meg ügy nem próbáltam !

2010. jan. 14. 12:37
 8/16 anonim ***** válasza:
Én mindig kuktába főzöm és igen ott is felpattog. De az az érdkes h a végén amikor szoktam kóstolgatni h meg vane főve, kiveszek egy szemet és akkor még egybe van és elkezdem fújni, hogy egyem meg és ahogy fújm akkor jön a héja csak szét...Most hogy meggondolom lehet h nem is szokott a kuktába a héja felpattani..nem emlékszem biztosra...de szerintem tuti h igen..hát máskép nem tud megfőni.
2010. jan. 14. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:
:)
2010. jan. 14. 12:55
 10/16 anonim ***** válasza:

Egy nappal mielott fozni akarod a babot, aztasd be sima hideg vizbe. Jo sok vizet engedjel, mert felveszi a bab.

Amikor fozod, ontsd le rola ezt a vizet amiben azott, es friss vizbe tedd fel fozni. Mar nem kell igy sokat fozni.

En mindig igy csinalom, nekem nem pattog fel a heja, es teszek hozza tejfolt, lisztet tehat mindegy hogy a viz barna lesz. A feher babtol marad szintelen a viz.

2010. jan. 14. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!