A paszulyt (babot) nagyon szeretem, de hogy kell úgy megfőzni hogy a héja, ne pattogzzon meg, hogy a leve szép áttetsző legyen?
Figyelt kérdés
Mint például a konzerves .2010. jan. 14. 11:21
1/16 anonim válasza:
A babot mindig be kell áztatni 12 órára, ha nem konzervet használsz és akkor minden rendben lesz.
2/16 A kérdező kommentje:
Bocsi ! De akkor is felpattogzik a héja ,ha be van áztatva és ha lassú tűznél fezzöm.
(próbáltam )
2010. jan. 14. 11:40
3/16 anonim válasza:
Ez bizony úgy van ahogy a kérdező irta..
4/16 anonim válasza:
csak akkor nem pattogzik fel a héja ha nincs megfőve.mert ha normálisan megfő lejön
5/16 A kérdező kommentje:
A konzervbe meg van főzve a bab és minden szem épp.
2010. jan. 14. 12:00
6/16 anonim válasza:
Nálam a konzervesnek is felpattogzik a héja amikor felmelegítem.
7/16 A kérdező kommentje:
Igazad lehet, ezt nem figyeltem meg !
Kuktába főzőt valaki babot? ottan is felpattogzik, meg bezavarosodik a leve ? Mer ne meg ügy nem próbáltam !
2010. jan. 14. 12:37
8/16 anonim válasza:
Én mindig kuktába főzöm és igen ott is felpattog. De az az érdkes h a végén amikor szoktam kóstolgatni h meg vane főve, kiveszek egy szemet és akkor még egybe van és elkezdem fújni, hogy egyem meg és ahogy fújm akkor jön a héja csak szét...Most hogy meggondolom lehet h nem is szokott a kuktába a héja felpattani..nem emlékszem biztosra...de szerintem tuti h igen..hát máskép nem tud megfőni.
9/16 A kérdező kommentje:
:)
2010. jan. 14. 12:55
10/16 anonim válasza:
Egy nappal mielott fozni akarod a babot, aztasd be sima hideg vizbe. Jo sok vizet engedjel, mert felveszi a bab.
Amikor fozod, ontsd le rola ezt a vizet amiben azott, es friss vizbe tedd fel fozni. Mar nem kell igy sokat fozni.
En mindig igy csinalom, nekem nem pattog fel a heja, es teszek hozza tejfolt, lisztet tehat mindegy hogy a viz barna lesz. A feher babtol marad szintelen a viz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!