A paszulyt (babot) nagyon szeretem, de hogy kell úgy megfőzni hogy a héja, ne pattogzzon meg, hogy a leve szép áttetsző legyen?
Figyelt kérdés
Mint például a konzerves .2010. jan. 14. 11:21
11/16 anonim válasza:
Én is minden babbal így jártam, kivéve a nagyon nagy szeművel azt hiszem lóbab a neve, egy éjszaka áztatás és nem lassú tűzön főztem.
Lehet babot kuktában főzni? Az enyémnek a használati utasításában benne volt, hogy babot, sárgaborsót, lencsét nem lehet benne készíteni. (valami márkás cucc, úgy kaptam és eddig csak 1x használtam, valahogy nem szeretem...)
12/16 anonim válasza:
Hát én is pedig úgy főzöm mindig ahogy a 13:13-as, de mindig felpattan.
13/16 anonim válasza:
nagymamám nagyszemű fehér babot szokott főzni, és nem pattan fel. szódabikarbónát tesz bele, kicsivel azelőtt, hogy kész lesz, hogy a héja megpuhuljon.
Ha a forró levesből kiiteszem, és megfújom, akkor persze felpattog :d de ha lassan hűlik le, akkor nem.
14/16 A kérdező kommentje:
Koszi! Megpróbálom ! :)
2010. jan. 14. 21:27
15/16 anonim válasza:
Én is teszek bele szódabikarbónát, de felpattogzik így is, a szódaport a puffadás ellen teszik bele, aki érzékeny rá.
16/16 A kérdező kommentje:
Hmm. Megnézem a babkonzerv gyártásának titkát , gondolom ott választ kapok a kérdésemre. :)
2010. jan. 15. 10:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!