Hogy kell megfőzni a barna rizst, hogy meg is puhuljon?
Figyelt kérdés
Nekem mindig kemény marad. Milyen arányban legyen a víz a rizshez képest?2009. okt. 6. 13:27
1/5 anonim válasza:
Én két és félszeres vízzel főzöm, fél óráig legalább, utána hagyom pihenni a fazékban. De azt se felejtsd el, hogy a héjja miatt (amitől barna a rizs) sosem lesz olyan az állaga, mint a fehér rizsnek, akármeddig főzöd!
2/5 anonim válasza:
Én előző este beáztatom éjszakára, utána keveset kell főzni és puha lesz.
3/5 anonim válasza:
Képzeld, én évekig keményen ettem, mert azt hittem, hogy nem tudok főzni. Majd valaki felvilágosított, hogy előző este be kell áztatni. Reggel átöblítem. Utána ugyanúgy, mint a fehéret. Kicsi olajon épphogy megpirítom, rá só, bors, kis vegeta, majd felöntöm 2x annyi vízzel, mint a rizs, kb. fél óra alatt elfő róla a víz (fedő alatt). Miokor felforr, vedd le egészen kicsi lángra, hogy ne égjen oda az alja, mert nem szabad közben kevergetni. Utána lehúzom a meleg platniról, letakarom egy konyharuhával. Így még puhul.
4/5 anonim válasza:
Míg gyerek voltam a fehéret is be kellett áztatni :)
Anyukám pánikban volt, ha elfelejtette beáztatni. Fiatalabb koromban még a zabpelyhet is be kellett áztatani. Csak most van, hogy minden azonnal jó :)
5/5 anonim válasza:
Ha kuktában főződ, akkor beáztatni se szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!