Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel lehetne candida diétában...

Mivel lehetne candida diétában megoldani a kenyérpótlást abban az esetben, ha a barna, korpás, magos pékárukat nem bírja a szervezetem?

Figyelt kérdés

Élesztőmentes kenyér, pogácsa tudomásom szerint csak barna változatban létezik.

Ha be akarom tartani, hogy fehérlisztet nem lehet, fehér pászka is ugrott.

A krumplit utálom, és meg is fájdul tőle a gyomrom (puffaszt).

Lisztérzékenyek, vagy mások tudnának segíteni, lehetne-e esetleg valami kenyeret házilag összerakni???


2010. nov. 10. 14:31
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja a paleós mandulaliszteket ilyesmit sem bírok, diót, mogyorót... (Mármint nem az hogy nem szeretem, de panaszt okoz)
2010. nov. 10. 14:33
 2/9 anonim ***** válasza:

Candida diétában kizárólag élesztőmentes tönkölybúza-kenyeret ehetsz. Az nem barna, csak színre, de szerintem bírni fogod, mert nem teljes kiörlésű.

Ha van Ludvig Pékség a közeledben (Pesten és néhány városban vannak), ott lehet kapni.


A gluténmentes kenyér sem jó neked, az azt hiszem, kukoricalisztből van, azt sem ehetsz, ha jól tudom.

2010. nov. 10. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Szegeden nem találtam se Ludwig pékséget, se nem korpás tönkölykenyeret. :(
2010. nov. 19. 01:03
 4/9 anonim ***** válasza:

szerintem ne bíbelődj ezzel, csak hagyd el és slussz.

Esetleg Hamlettet(rizsből) ehetsz? És barnarizst? Ha főtt barnarizst ehetnél, az elég lenne, nem?

Ha nem ehetsz , akkor szerintem vedd be a B vitamint tablettában, és kész. Egyél zöldséget!

2010. nov. 20. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Isteni tönkölykenyér recept

Kategória:

Kenyerek, péksütemények


Hozzávalók:

50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt


2 marék durum simaliszt


5-6 dl langyos víz


3 evőkanál olaj (legjobb a hidegen sajtolt)


1 evőkanál szezámmag


1 dkg szárított élesztő


1 kiskanál ízesítő (pl. őrölt póréhagyma)


1 kiskanál só


csipet cukor


Elkészítés:

A hozzávalókat tálba tesszük, tésztát dagasztunk belőle, majd langyos helyen körülbelül két óra alatt a duplájára kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkán néhány percig dagasztjuk, szükség esetén tönkölybúza lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon. Ezek után a tésztából kenyérformát alakítunk ki egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd a tetején késsel 6-9 mélyedést vágunk. Mielőtt a 180 fokra előmelegített sütőbe tolnánk, a tetejét vízzel megkenjük. 40 perc alatt készre sül. Rácson hagyjuk kihűlni.


Tanácsok:

Akkor jó, ha az alját megkopogtatva kongó hangot hallasz.

Körülbelül 1 kilós, isteni finom, nagyon kiadós és ráadásul egészséges kenyeret kapunk. Természetesen egyéb magvak, fűszerek hozzáadásával különféle variációk hozhatók létre. Jó kísérletezést, és jó étvágyat! :)

2010. nov. 20. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Érdemes az egyetemen szétnézned, idén tart-e előadást, mert ott kutatják épp ezt: [link]

2010. nov. 20. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Barnarizstől, teljes őrlésű dolgoktól beteg vagyok.

Az előadásnak utánanézek.

2010. nov. 21. 12:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Tudomásom szerint sem élesztőset, sem sütőporosat nem lehet enni. Ha kész kenyeret akarsz ehhez a diétához, menj a Csongrádi sugáruti Reformboltba ott tudnak Neked rendelni.
2010. nov. 23. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi, megnézem. A Csongrádin nem tudok reformboltot, hol van ez pontosan, melyik részén?
2010. nov. 23. 17:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!