Mivel lehetne candida diétában megoldani a kenyérpótlást abban az esetben, ha a barna, korpás, magos pékárukat nem bírja a szervezetem?
Élesztőmentes kenyér, pogácsa tudomásom szerint csak barna változatban létezik.
Ha be akarom tartani, hogy fehérlisztet nem lehet, fehér pászka is ugrott.
A krumplit utálom, és meg is fájdul tőle a gyomrom (puffaszt).
Lisztérzékenyek, vagy mások tudnának segíteni, lehetne-e esetleg valami kenyeret házilag összerakni???
Candida diétában kizárólag élesztőmentes tönkölybúza-kenyeret ehetsz. Az nem barna, csak színre, de szerintem bírni fogod, mert nem teljes kiörlésű.
Ha van Ludvig Pékség a közeledben (Pesten és néhány városban vannak), ott lehet kapni.
A gluténmentes kenyér sem jó neked, az azt hiszem, kukoricalisztből van, azt sem ehetsz, ha jól tudom.
szerintem ne bíbelődj ezzel, csak hagyd el és slussz.
Esetleg Hamlettet(rizsből) ehetsz? És barnarizst? Ha főtt barnarizst ehetnél, az elég lenne, nem?
Ha nem ehetsz , akkor szerintem vedd be a B vitamint tablettában, és kész. Egyél zöldséget!
Isteni tönkölykenyér recept
Kategória:
Kenyerek, péksütemények
Hozzávalók:
50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
2 marék durum simaliszt
5-6 dl langyos víz
3 evőkanál olaj (legjobb a hidegen sajtolt)
1 evőkanál szezámmag
1 dkg szárított élesztő
1 kiskanál ízesítő (pl. őrölt póréhagyma)
1 kiskanál só
csipet cukor
Elkészítés:
A hozzávalókat tálba tesszük, tésztát dagasztunk belőle, majd langyos helyen körülbelül két óra alatt a duplájára kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkán néhány percig dagasztjuk, szükség esetén tönkölybúza lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon. Ezek után a tésztából kenyérformát alakítunk ki egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd a tetején késsel 6-9 mélyedést vágunk. Mielőtt a 180 fokra előmelegített sütőbe tolnánk, a tetejét vízzel megkenjük. 40 perc alatt készre sül. Rácson hagyjuk kihűlni.
Tanácsok:
Akkor jó, ha az alját megkopogtatva kongó hangot hallasz.
Körülbelül 1 kilós, isteni finom, nagyon kiadós és ráadásul egészséges kenyeret kapunk. Természetesen egyéb magvak, fűszerek hozzáadásával különféle variációk hozhatók létre. Jó kísérletezést, és jó étvágyat! :)
Köszönöm a válaszokat.
Barnarizstől, teljes őrlésű dolgoktól beteg vagyok.
Az előadásnak utánanézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!