Újburgonya hámozásakor csupa barna lesz a kezem. Mivel tudom könnyedén letisztítani? Van valami egyszerű praktikája?
Figyelt kérdés
2010. júl. 12. 19:00
1/7 anonim válasza:
Citromsavval dörzsöld be vízesen.
2/7 anonim válasza:
Újborgonyának a héjját is meglehet enni,szemben a régi krumplival,aminek nem,ezt felesleges meghámozni!De amit az első irt az is jó praktika a kezed tisztitására..
3/7 anonim válasza:
Habkővel le lehet dörzsölni, ha kiáztatod, de jobb megvárni, hogy lekopjon. Egy-két mosogatás, és eltűnik.
4/7 anonim válasza:
A citromsav szörnyen szárít, elég lesz oda a citromlé is. Amúgy használj körömkefét a lazább héj leválasztására, és akkor a kezed nem is ér bele. :)
5/7 anonim válasza:
"A citromsav szörnyen szárít"
Nem száríthat nem oldja a zsírt és a bőrt se bántja.
6/7 anonim válasza:
Az újkrumplit elég alaposan megdörzsölni a víz alatt (esetleg egy külön erre a célra tartott körömkefével) és már mehet is a sütőbe, vízbe, levesbe, stb., mert meg lehet enni a vékony héját is. Így nem fogja be a kezedet sem.
Ha már befogta, akkor a citrom tényleg hatásos (diópucoláskor is hasznos!).
7/7 anonim válasza:
Hát ha neked nem bántja a bőröd a citromsav, akkor gratula. Mondjuk most látom, te vizezéssel írtad, úgy nem gáz, e nekem pl véresre eszi a leghígabb oldat is. Azért egy vacak elszineződésre elég a citromlé, nem kell ágyúval lőni a verébre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!