Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy lehet jól kimérni,...

Hogy lehet jól kimérni, mennyi (nyers) tésztát kell megfőzni egy személyre?

Figyelt kérdés

Sosem találom el az adagokat. És sajnos minden fajta tésztából máshogy kellene kimérni...

Esetleg grammra?


2010. jún. 27. 21:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Egy csomag 4 embernek elég. Tehát egy adag 125 gramm.
2010. jún. 27. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim válasza:
18%
Én egy csomag tésztát (500 g) minimum 5, de inkább 6 felé osztok, tehát 8 g / fő (pl. túrós vagy sajtos tészta, milánói).
2010. jún. 27. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha nem főződ túl,akkor a maradékot fagyaszd le megfelelő adagokban. Mikróban kiengedheted.
2010. jún. 27. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
35%
10g/fő jóatyám szerint:P elég emberes adag:D
2010. jún. 27. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
57%

Ha pörkölthöz stb. főzök ki tésztát, akkor:

- ha bolti (gyermelyi) egy csomaggal főzök ki, kb. 6 főre elég.

- ha házi, akkor olyan 40 dkg lehet. A háziból kevesebb kell, mert abban benne van a tojás rendesen (nincs kispórolva) és szapora.


Ha levesbe, akkor kb. 10 dkg-ot számolnak az étteremben egy főre, de nekem van egy tányérom, amibe a főtt tésztát szoktam rakni, s azt félig rakom a száraz tésztával.

2010. jún. 27. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig úgy szoktam, ha csak magamnak főzök h előveszem a tányért amibe eszek öntök ki bele a nyers tésztából rászámolva azt h még picit dagadni fog és úgy öntöm azt bele a vízbe, így tuti hogy annyit főzök ki amennyi kell:D
2010. jún. 27. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy kicsit elszámoltátok magatokat...8-10gramm /fő ??????
2010. jún. 27. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
33%

Hahó! Főzni a konyhában kell és nem patikamérleg mellett egy laboratóriumban! :=)

Ha leves/előétel után, második fogásnak készíted, akkor 1 csomag (1/2 kg) tészta kb.4 adag (étteremben is kb. így számolják!), ha csak tészta a menü, valamivel több kell, 1 zacskó kb. 3 felé + valakinek egy kis repeta (eleve főzhetsz kevesebbet és a bontott zacskót összegumizva visszateszed a polcra). Ha mégis marad tésztád, lefóliázva, a hűtőben gond nélkül eláll másnapig, lehet belőle tésztasaláta vagy valami előétel, ezekbe elég a néhány falatnyi maradék. :=)

2010. jún. 28. 06:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:27 vagyok.


Nem szoktam méricskélni, csak körülbelülre írtam. (s nem gramm, hanem dkg, hiszen 8-10 gramm, még 1 dkg sincs)


Mint már írtam ránézésre beleöntöm a tálba, amibe szedni fogom a tésztát, hogy kicsivel több legyen, mint félig, mert még dagad. (leves tésztánál)


Egyéb tésztánál pedig egy csomaggal (fél kg) szoktam kifőzni, amiből általában 3-an eszünk, kétszer. Ha többen eszünk belőle, akkor nyilván lehet két csomaggal kifőzni. Ritkán főzök ki úgy tésztát (gyermelyit), hogy félcsomaggal, hiszen a fél kg-os csomag elég egy étkezésre. Ha marad, akkor beteszem a hűtőbe.


De ha kifőzöd a száraz tésztát, s úgy gondolod, hogy kevés, még mindig főzhetsz ki utána.

2010. jún. 28. 06:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
61%
jaja dkg!!!:P szóval 10 dkg;) de a kérdező úgyis rájött volna az elírásra:)
2010. jún. 28. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!