Hogy kell tartár mártást készíteni? (1 személyre)
Figyelt kérdés
a válaszokat előre is köszönöm2011. júl. 24. 15:33
1/5 anonim válasza:
2 kanál tejföl l kanál majonéz. Tehetsz hozzá ízlés szerint még mustárt , cukrot, sót.
2/5 anonim válasza:
1 tojás sárgája
0,5 dl olaj ---- ez a majonéz,
majd bele:
1 evőkanál mustár
1 dl tejföl
citromlé ízlés szerint
só, bors,cukor,(esetleg kis bor) ízlés szerint
3/5 anonim válasza:
1 tojássárgája, 1 evők mustár és fél dl olaj, ha ebben a sorrendben csinálod, nem csapódik ki. szóval ez a majonéz, ha ebbe teszel tejfölt (2 ek), pici cukor, így lesz tartármártás
4/5 anonim válasza:
Én is így készítem,mint az utolsó. Csak még egy kis őrölt borsot is teszek bele.
Üdv!
ui: valóban érdemes a mustárt is beletenni, mert nem csapódik ki. De ha gyorsan kevered, és az olajat lassan csurgatod bele, akkor nem lesz semmi gubanc.
5/5 anonim válasza:
A tojássárgának és az olajnak azonos hőmérsékletűnek kell lenni. Pici sót tegyél bele. Eleinte cseppenként öntsd bele az olajat,ha már sűrűsödik,akkor öntheted bátrabban is. Ha már a majonéz vajsűrűségű,akkor kell bele tejföl,mustár,pici cukor,bors,kakukkfű is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!