Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell tartár mártást...

Hogy kell tartár mártást készíteni? (1 személyre)

Figyelt kérdés
a válaszokat előre is köszönöm
2011. júl. 24. 15:33
 1/5 anonim ***** válasza:
28%
2 kanál tejföl l kanál majonéz. Tehetsz hozzá ízlés szerint még mustárt , cukrot, sót.
2011. júl. 24. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

1 tojás sárgája

0,5 dl olaj ---- ez a majonéz,

majd bele:

1 evőkanál mustár

1 dl tejföl

citromlé ízlés szerint

só, bors,cukor,(esetleg kis bor) ízlés szerint

2011. júl. 24. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
1 tojássárgája, 1 evők mustár és fél dl olaj, ha ebben a sorrendben csinálod, nem csapódik ki. szóval ez a majonéz, ha ebbe teszel tejfölt (2 ek), pici cukor, így lesz tartármártás
2011. júl. 24. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is így készítem,mint az utolsó. Csak még egy kis őrölt borsot is teszek bele.


Üdv!


ui: valóban érdemes a mustárt is beletenni, mert nem csapódik ki. De ha gyorsan kevered, és az olajat lassan csurgatod bele, akkor nem lesz semmi gubanc.

2011. júl. 24. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
A tojássárgának és az olajnak azonos hőmérsékletűnek kell lenni. Pici sót tegyél bele. Eleinte cseppenként öntsd bele az olajat,ha már sűrűsödik,akkor öntheted bátrabban is. Ha már a majonéz vajsűrűségű,akkor kell bele tejföl,mustár,pici cukor,bors,kakukkfű is.
2011. júl. 24. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!