Túrógombócot szeretnék készíteni, aminek az állaga
nagyon könnyű! Írnátok nekem recepteket 4 személyre,
pontos adagolással (miből mennyi kell bele)?
Figyelt kérdés
2010. febr. 10. 21:55
1/4 anonim válasza:
Akkor lesz könnyű, frissen tálalva, ha jó sokáig (újraforrástól 10-15 perc) főzöd.
75 dkg áttört túró
4 tojás
14 dkg(!)(igen, pont ennyit ír Pelle Józsefné) gríz Én azért nem szoktam patikamérlegen mérni.
csipet só
A hozzávalókat összekevered, kb 1 órát állni hagyod, lobogó forró enyhén sós vízbe a megformált gombócokat belefőzöd. Ebből sok lesz. Ha nagyon lelkes vagy, lehet külön a sárgáját és külön a felvert fehérjehabot beletenni, de szerintem nem érdemes.
2010. febr. 10. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
2/4 anonim válasza:
A nagymamám aludt tejből készítette és isteni finom volt.Persze igazi házi tejet kell megaltatni.Ha érdekel a recept jelezd,és akkor bepötyögöm neked.
2010. febr. 10. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
3/4 anonim válasza:
"Ha nagyon lelkes vagy, lehet külön a sárgáját és külön a felvert fehérjehabot beletenni, de szerintem nem érdemes."
Csak annyiból lényeges,hogy könnyebb lesz a túrógombóc állaga sztem...
2010. febr. 10. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
4/4 anonim válasza:
Gyerekek! Kapaszkodjatok!Új receptet kaptok.Tehát túrógombóc Rózsika módra,ahogy a családja szereti.(És ti is fogjátok,annyira finom,és gyors)1 liter tejhez 8 púpozott evőkanál gríz.Ebből tejbegrízt főzöl.Ezt hagyod kihűlni.Közben 1/2kiló túróhoz adsz kevés fahéjat,ízlés szerint cukrot.Ezt összekevered a kihűlt tejbegrízzel.Közben kevés vajon zsemlemorzsát pirítasz.A tetszőleges nagyságúra gömbölyített túrógombocokat ebben megforgatod-kész!Egy süteményes tálcára teszem,be a hűtőbe,másnap is isteni! (ha maradna!) Olyan mint a Túró Rudi.Ha tehetitek a piacon vegyetek valami kistermelőtől túrót,azzal az igazi nem azzal a túrónak nevezett savanyú valamivel amit sok helyen árulnak a boltokban.Kiváncsi vagyok nagyon, nektek hogy jött be,írjátok meg.Köszi előre is a kritikát is! Egy hibapont lehet,ha a tejbegrízt hígra főzitek,akkor "híg" lesz a gombóc is!Tehát ezért írtam az elején,hogy PÚPOZOTT evőkanál gríz!Sok sikert,és várom a válaszokat!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.