Túrógombócot hogyan készítitek?
nekem ez a recept van meg:
50dkg túró
8 dkg ráma,
só
2 tojássárga
búzadara (ezt én soha nem mérem hanem "érzésre" se túl lágy se túl kemény ne legyen.
végül a tojás felvert habját keverem bele!
sós vizbe rakom amikor forr a víz!
és ha feljöttek a gombócok még 5percig főzöm,majd zsemlemorzsban forgatom,amit elötte olajon megpirítok
még annyi,hogy:
én kézzel szoktam a hozzávalókat összeállítani,mert így érzem az állagát,és egy 10 percet állni kell hagyni a tésztát.
25 dkg túró, 3 tojássárga, 3 evőkanál gríz összekeverem , 1 órát hagyom állni. A tojásfehérjét felverem kemény habbá és óvatosan összekeverem a túrós masszával.
Forrásban lévő sós vízbe rakom, feljön a tetejére és kiszedem, olajon pirított zsemlemorzsába.
Kanállal szoktam formálni, mert egy kicsit lágy a massza.
Azért, hogy keményebb legyen 3 kanál helyett 4 kanál búzadarát kell beletenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!