Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túrógombócot hogyan készítitek?

Túrógombócot hogyan készítitek?

Figyelt kérdés
Neten olvastam, hogy a tojásfehérjét utólag, felverve kell a masszához keverni. Ez biztosan lazítja, de nem lesz tőle túl lágy? Ti is így csináljátok, vagy csak egyszerűen összekeveritek a hozzávalókat? Köszönöm!
2011. júl. 22. 19:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

nekem ez a recept van meg:


50dkg túró

8 dkg ráma,

2 tojássárga

búzadara (ezt én soha nem mérem hanem "érzésre" se túl lágy se túl kemény ne legyen.

végül a tojás felvert habját keverem bele!


sós vizbe rakom amikor forr a víz!

és ha feljöttek a gombócok még 5percig főzöm,majd zsemlemorzsban forgatom,amit elötte olajon megpirítok

2011. júl. 22. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

még annyi,hogy:

én kézzel szoktam a hozzávalókat összeállítani,mert így érzem az állagát,és egy 10 percet állni kell hagyni a tésztát.

2011. júl. 22. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy csinálom, ahogy az első, csak én nem teszek bele darát, így olyan "könnyű" lesz a túrógombóc, és a végén pirítok hozzá prézlit.
2011. júl. 22. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
túró,dara,vaniliás cukor,tojás ezt kicsit állni hagyni és felforralom a vizet,de mielött beleteszem a gombócokat lejebb veszem a lángot h ne forrjon,mert önmagában már a meleg vizbe is meg fog puhulni és nem esik szét+prézli.
2011. júl. 22. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

25 dkg túró, 3 tojássárga, 3 evőkanál gríz összekeverem , 1 órát hagyom állni. A tojásfehérjét felverem kemény habbá és óvatosan összekeverem a túrós masszával.

Forrásban lévő sós vízbe rakom, feljön a tetejére és kiszedem, olajon pirított zsemlemorzsába.

Kanállal szoktam formálni, mert egy kicsit lágy a massza.

Azért, hogy keményebb legyen 3 kanál helyett 4 kanál búzadarát kell beletenni.

2011. júl. 22. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Kipróbálom a felvert tojáshabos verziót én is holnap :)
2011. júl. 22. 20:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!