Szoktatok velős pirítóst készíteni? Hogyan csináljátok?
Mi szoktunk agYvelobol velős pirítóst csinálni.
Olajon (zsíros szetintem nem olyan finom) megpiritom a hagymát, majd ra teszem a velot (itt mehet bele pici víz ha nagyon letapadna) és jól atpiritom. Sozom, borsozom végül pirospaprikával itesitem, lehet csípős is.
Megkenem a kenyereket és a sütőben atpiritom együtt.
Megcsináltam. Megírom az utókornak az első tapasztalatomat:
Nagyjából igaza volt a hentes bácsinak, hogy kb. mint a tojás rántotta sütés, de azért annál kicsit tovább kellett kavargatni. Valóban látni rajta mikor "húzza magát" annyira össze, hogy már átjárta mindenhol a hő, mindenhol kifehéredett, de még kenhető. Egy recept alapján az összes fűszert akkor tettem bele, miután rátettem a hagymára a velőt, és már valamennyire átforgattam, de ez így nekem azért nem tetszik, mert a pirospaprikának másképp jön ki az íze így, mint amikor a zsírra és a vöröshagymára teszi az ember. Nem úgy oldódik el. Csak a hagyományos , pörköltalapú megoldástól meg féltem, hogy leég a velővel együtt, mert nem tudtam hogyan viselkedik ez az anyag, agyag, agy :-D . Mivel elfogyott a sima őrölt borsom, tarka borsot őröltem bele, ami végül is jó ízt adott neki. Eléggé fűszeres lett az egész, szóval jó borsos, paprikás, a velő ízét alig érezni, de lehet nem is baj? :-)
Mindegy nekem bejött így elsőre, de lehet még finomítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!