Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szoktatok velős pirítóst...

Szoktatok velős pirítóst készíteni? Hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés
Van hagyományos recept, vagy ahány ház annyi szokás? Ízesítésre gondolok első sorban. És mire kell ügyelni a velő főzésénél? Meddig kell főzni? el lehet rontani túlfőzéssel? Honnan tudom mikor jó? Eddig csak úgy használtam az agyvelőt, hogy kirántottam, de én először előfőzöm fűszeres vízben, hagyom kihűlni kicsit. Ezután panírozom be és sütöm ki, így az íze is finomabb, és biztosan átjárta rendesen a hő. Tudom, hogy legtöbben nem szeretik a belsőségeket, de remélem azért akad valaki itt aki szereti, és tud hasznos választ írni.
2018. júl. 10. 08:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Mi szoktunk agYvelobol velős pirítóst csinálni.


Olajon (zsíros szetintem nem olyan finom) megpiritom a hagymát, majd ra teszem a velot (itt mehet bele pici víz ha nagyon letapadna) és jól atpiritom. Sozom, borsozom végül pirospaprikával itesitem, lehet csípős is.


Megkenem a kenyereket és a sütőben atpiritom együtt.

2018. júl. 10. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 A kérdező kommentje:
#10. Hát abból nem sok, és arany árban van, de ütős is. Mintha tömény zsírt enne az ember, de én is szeretem. Remélem kapok ma velőt, mert most már nagyon ráizgultam.
2018. júl. 10. 12:24
 13/17 A kérdező kommentje:
#11. Igen ilyent is olvastam, hogy van aki sütőbe teszi, van aki nem. Nem tudom mennyi jelentősége van.
2018. júl. 10. 12:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
11, vagyok. Én sem tudom így csinalta a nagymamám nekem így normális. Próbáld ki sütőbe téve és pirítósra kenve is, aztán amelyik jobban ízlik abból tudsz többet készíteni
2018. júl. 10. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 A kérdező kommentje:
Igaz, semmi nem szentírás.
2018. júl. 10. 12:38
 16/17 A kérdező kommentje:
No szerencsém volt, épp volt még egy két maroknyi velő a húsos pultban. És egy kedves hentes bácsi. Azt mondta, hogy kb. annyi ideig kell csak sütni hagymán, mint a tojásrántottát. Kíváncsi leszek. Majd vacsira készítem el.
2018. júl. 10. 14:49
 17/17 A kérdező kommentje:

Megcsináltam. Megírom az utókornak az első tapasztalatomat:

Nagyjából igaza volt a hentes bácsinak, hogy kb. mint a tojás rántotta sütés, de azért annál kicsit tovább kellett kavargatni. Valóban látni rajta mikor "húzza magát" annyira össze, hogy már átjárta mindenhol a hő, mindenhol kifehéredett, de még kenhető. Egy recept alapján az összes fűszert akkor tettem bele, miután rátettem a hagymára a velőt, és már valamennyire átforgattam, de ez így nekem azért nem tetszik, mert a pirospaprikának másképp jön ki az íze így, mint amikor a zsírra és a vöröshagymára teszi az ember. Nem úgy oldódik el. Csak a hagyományos , pörköltalapú megoldástól meg féltem, hogy leég a velővel együtt, mert nem tudtam hogyan viselkedik ez az anyag, agyag, agy :-D . Mivel elfogyott a sima őrölt borsom, tarka borsot őröltem bele, ami végül is jó ízt adott neki. Eléggé fűszeres lett az egész, szóval jó borsos, paprikás, a velő ízét alig érezni, de lehet nem is baj? :-)

Mindegy nekem bejött így elsőre, de lehet még finomítani.

2018. júl. 10. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!