Ti nektek van sajat rántotta receptetek? Hogyan csináljátok?
Egy speciális nincs, mikor mit dobálok bele :)
Olajos magvakat, zöldségeket, búzakorpát, reszelek rá sajtot (füstöltsajt mustárral elég jó kombó rántottához)... Gyerekkoromban volt, hogy félórát dolgoztam egy darabon, közben kiszaladtam a kertbe zöldborsóért... A zsenge borsó nyersen is ehető, nem kell neki sok hőkezelés, úgyhogy passzol egy gyors rántottához. Padlizsánt már nem állnék neki sütni, de ha van kész sült padlizsán, az is jó rántottába... Vagy lazac. Vagy amin szembejön s szerintünk passzol bele. Algával is szeretem. Sokszor pedig grillszószos paradicsompürét öntök rá. Gyerekkoromban tejföllel öntöttem nyakon...
Ez az! Guglizz már rá, hogy a kedves, értelmes ötös hogyan készíti a rántottát! Hogy lehetsz ilyen "szerencsétlen"? :D
Egyébként nálam semmi extra. Vörös hagymát és sajtot (lehetőleg cheddar) rakok bele, plusz só, bors, paprika.
A finom rántotta titka, hogy nem használsz olajat.
Vagy kolbász+szalonna zsírjára sütöd, vagy vajon.
Vajon szoktam a hagymát megsütni meg ha kell bele, a virslit, gombát, zöldségeket is, utána 1-2 evőkanál tejfölt teszek bele a serpenyőbe, elkeverem, és csak utána a tojást.
Fűszert, fokhagymát, snidlinget vagy friss fűszernövényt csak a legvégén kell rátenni.
Alapból kevés olajon hagyma + zöldpaprika kell, van amikor kolbász/virsli megy bele. Van, amikor hajában főzött krumplit szeletelek rá, és úgy a tojás... van, amikor a nyers krumplit uborka-gyalun vékonyra szelve rakom bele... ötlet, ami éppen eszembe jut.
Máskor csak símán, a felvert tojásba lisztet-tejfölt, és a hagymára-paprikára azt öntöm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!